Ölpriset på krogen varierar kraftigt runtom i Europa.
Ölpriset på krogen varierar kraftigt runtom i Europa. Foto: Isabella Ostelli / Adobe stock

Länderna i Europa som säljer dyraste ölen

Det är stor skillnad på vad du får betala för en öl på krogen i Europa. Den billigaste hittar du i Ukraina, där kostar en halvliter bara 14 kronor. I Sverige får man räkna med att den kostar cirka 65 kronor, men listan på dyraste ölen toppas av Norge, där får du nästan betala 100 kronor för en öl. 

Att vara ute och resa i Europa är antagligen trevligt för de flesta och så även att kunna ta en öl på krogen. Nyligen skrev Allt om Vin om länderna som säljer den billigaste ölen i Europa. I Ukraina får du en öl för 14 kronor på krogen. Det är betydligt billigare än den dyraste ölen på kontinenten.

Enligt den brittiska prisjämförelsesajten Finder.com toppar Norge listan med 99 kronor för en halvliter öl på krogen. Det är 12 kronor dyrare än tvåan på listan: Island med dryga 87 kronor. 

Länderna i Norden topp tio

Alla länder i Norden återfinns i topp tio. Danmark är trea, Finland på sjätte plats, medan Sverige är sjua på listan. Landet som avslutar topp tio är Italien där en halvliter kostar drygt 53 kronor på krogen. 

Ölen må vara dyr i Norge, men den är billigt i jämförelse med landet där ölen är dyrast i världen: Qatar med 129 kronor för en halvliter öl.

Dyraste ölen på krogen i Europa

Norge: 99,47

Island: 87,59

Danmark: 80,58

Schweiz: 75,19

Frankrike: 74,06

Finland: 73,32

Sverige: 65,05

Storbritannien: 64,91

Irland: 64,79

Italien: 53,13

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!