Helgtips: 4 bra öl under 20 kronor på Systembolaget

Det finns gott om öl på Systembolaget. Här är fyra under 20 kronor.

Foto: Adobe Stock

Det finns gott om öl på Systembolaget. Här är fyra under 20 kronor.

Det vimlar av öl på Systembolaget.

Här har vi valt ut fyra riktigt prisvärda sorter som alla kostar under 20 kronor styck på Systembolaget.

De har även gemensamt att de tidigare i år hyllats av ölexperterna Fredrik Berggren & Petur Olafsson, från GBG Beer Week. 

Ämnen i artikel:

Öl

Andra har också läst

To Øl Session Raid, Belgien, nr 1351, Belgien, 16:90 kr

Omdöme: Danska To Øl brygger mycket av sitt öl i Belgien. Denna session lager på enbart 4% lyckas få till mycket smak trots en låg alkoholhalt. Humlearomatisk doft, krispig maltighet, frisk och tydlig beska med moderna humleinslag. En bra och prisvärd lager i all sin enkelhet.

Leffe Blonde, Belgien, nr 1659, 19:90 kr

Omdöme: Leffe Blonde är en av de äldsta alen på Systembolaget. Detta är en klassisk belgisk blonde med alla typiska kännetecken: örtig, fruktig, lätt kryddig smak och med en honungsaktig sötma. Ett perfekt och enkelt ingångsöl om man vill börja utforska den stora underbara belgiska öl-floran.

Young's Double Chocolate Stout, Storbritannien, nr 1606, 19:90

Omdöme: I jämförelse med många av de söta, smakaromsbaserade chokladbomber som är i ropet just nu, så är Young’s chokladstout finstämd, välbalanserad och lätt. Den aningens kärva avslutningen ger dock ölet ett oväntat bett. Drick till en riktigt kladdig kladdkaka.

Poppels Session IPA, Sverige, nr 31006, 19:90 kr

Omdöme: Den bäst säljande session IPA:n på Systembolaget 2018 – mycket välförtjänt. Den har inte bara ett bra pris, utan är också en snygg och smakrik eko-öl. Fyllig och humlig för att bara vara 4.2%. Prova den till pasta med svamp eller andra fylliga grönsaksrätter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!