Här är svenska ölen med smak av glögg

Öl med smak av glögg. Kan det vara något?

Foto: Pressbild

Öl med smak av glögg. Kan det vara något?

Glöggwhisky och gin med smak av brysselkål. 

Du som gillar innovationer och ständigt är törstig lever verkligen i rätt tid.

Nu släpper tre svenska bryggerier nästa grej – glöggöl.  

Ämnen i artikel:

Öl

Andra har också läst

Vi lever i en tid då den kreativa entusiasmen kring drycker inte tycks ha några gränser. Det experimenteras med färg, smak och den ena udda kombinationen efter den andra. Allt om Vin har redan skrivit om rosa ginflaskor, glögg-GT, glöggbubbel och andra minst sagt udda varianter på populära drycker. 

Senast handlade det om Apotekarnes Bryggarmust, en julmust med smak av alkoholfri öl. Nu är nästa grej här. 

Den här gången handlar det om Glögg-sour, en riktig öl med smak av glögg. Det är svenska bryggerierna Poppels, Friends Company Brewing och Morgondagens Bryggeri som ligger bakom samarbetet. 

– Det är en sötsyrlig berliner style sour ale som fått sin karaktär av glöggkryddor som stjärnanis, pomerans, ingefära, kardemumma, kanel och nejlika, förklarar Poppels bryggmästare Daniel Granath.  

Ölen är också fullproppad med bär.

– Glögg Sour är fullproppad med blåbär, svarta vinbär och körsbär för att ge både smak som färg till ölet, säger Jacob Behrens, grundare till Friends Company Brewing.

Om svenska folket kommer ta Glögg-sour till sina hjärtan och göra den till en ny jultradition, eller glömma den lika fort som den dök upp – ja, det återstår att se. 

Säljstart på Systembolaget är det i vilket fall 1:a november. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer