Här är nya hipsterölen – bryggd med avokado

Öl med avokado, skulle du vilja prova?

Foto: Long Arm Brewery

1 av 2: Öl med avokado, skulle du vilja prova?

Omtyckt i salladen, blir den lika gillad i ölen?

Foto: Shutterstock

2 av 2: Omtyckt i salladen, blir den lika gillad i ölen?

Avokadon har blivit trendig som matvara, och därför är det kanske inte så konstigt att den nu plockas upp i ölvärlden.

I England skapas nu en ny stout som bryggs med avokado. Den är helt vegansk och lanseras i samband med internationella vegandagen.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Gillar du avokado? Även om svaret för många är ja är det nog få som har tänkt på att kombinera det med öl. Men det har alltså bryggeriet Long Arm i London nu gjort när de lanserar sin nya ”Millenial Stout”. Förhoppningen är att den feta avokadosmaken ska gifta sig med den oljiga stouten. Som tur är ser den ut som en vanlig mörk stout snarare än avokadons klassiska gröna färg, som kanske hade känts märklig på en öl.

Fokus har lagts på att göra ölen helt vegansk. Till klarningsprocessen för mörk öl används ofta gelatin i England, men det har undvikits här vilket gör ölen vegansk. Vi pratar alltså om en hipp öl från ett litet bryggeri i London med avokado som är vegansk, att bryggeriet själva kallar det för en hipster-öl är därför bara logiskt.

 

https://www.instagram.com/p/BpRflsFAS6J/

'Millenial stout' har nu börjat tillverkas av bryggeriet Long Arm i London och kommer att vara klart till den femte november. Den kommer att tillverkas i en upplaga, och säljas till den tar slut. För den öl- och avokadosugne Londonresenären finns den att avnjuta på Long Arm Pub för cirka 65 svenska kronor.

Om det blir en succé återstår det att se om det fortsätter att tillverkas mer avokado-öl, och i så fall om den tar sig ända till Sverige.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!