Här är nunnorna som gör schampo med öl i

Foto: Abbey of Our Lady of Nazareth

I flera hundra år har munkar bryggt trappistöl. Nu har ett nunnekloster i Belgien börjat sälja ett schampo gjord på samma typ av öl.

– Äldre systrar kommer ihåg att förr i tiden användes öl till att göra håret mer krulligt och mer skinande, säger syster Katharina, abbedissa för klostret. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

I flera hundra år har munkar bryggt öl innanför sina klostermurar och den speciella kategorin som kallas för trappistöl. Många har säkert druckit en. Men få har nog testat schampot som är baserat på en trappistöl, som Nunnorna vid ”Abbey of Our Lady of Nazareth” i Brecht nu tagit fram.

Nunnorna tillhör Benediktinerorden och började 1964 sälja diverse tvättmedel, schampo, badskum, handtvålar och golvsåpa för att hjälpa verksamheten vid klostret ekonomiskt. Efter 55 år var det dags att gå igenom och uppdatera produkterna som de sålde.

Innehåller tio procent trappistöl

Nu har systrarna alltså skapat det minst sagt udda schampot ”Trapp” som innehåller tio procent Westmalle Dubbel som bryggs ett par kilometer bort i Westmalleklostret. 

Foto: Abbey of Our Lady of Nazareth

– Äldre systrar kommer ihåg att öl förr i tiden användes till att göra håret krulligare och mer skinande, säger syster Katharina, abbedissa för ”Abbey of Our Lady of Nazareth” i ett pressmeddelande och fortsätter: 

– Vi bad Meurice-institutet i Bryssel att genomföra en vetenskaplig studie om eventuella fördelar med öl på huden och i håret. Resultatet visade att det finns många fördelar tack vare polyfenoler, spårämnen, vitaminer och mineraler i ölen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer