Här är kändisarna svenska folket helst vill ta en öl med

Nu vill vi dricka öl på krogen igen – det visar en ny Sifo-undersökning.

Men den stora frågan är vilken kändis vi helst vill ha vid bordet?

I toppen hittar vi en viss professor, en populär medlem av kungafamiljen och en ”Idol”-profil. 

Christofer Bernestål

Den 29 september lyftes de flesta pandemirestrektionerna och många letade sig snabbt ut på landets krogar och restauranger för en efterlängtad bit mat eller något gott att dricka i sällskap med andra. Och nu visar en ny undersökning gjord på uppdrag av Carlsberg Sverige, att sex av tio svenskar planerar att ta en öl på krogen inom den närmaste tiden. 

– Att kunna dricka en kall fatöl på krogen är något som många har sett fram emot. Det bekräftas även av undersökningen som visar att de flesta helst tar en öl på en restaurang eller tillsammans med vänner, men att många inte har velat göra det under pandemin, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Konsumtionen flyttas tillbaka till krogen

Men enligt undersökningen kommer konsumtionen inte öka för att fler går ut och dricker. Drickandet flyttas i stället tillbaka från hemmet till krogen. 

De allra flesta såg enligt undersökningen visserligen mest fram emot att äta något på en restaurang. Men när det gäller val av dryck så visade sig öl vara det mest populära valet. 

Självklart lockar också att möjligheten att återigen kunna sitta på krogen i goda vänner sällskap. Men Dryckeskollen som underöskningen kallas visar också vilken svensk kändis vi helt tar en öl med.

På en klar första plats hittar vi den populära kriminologiprofessorn Leif GW Persson, följt av kronprinsessan Victoria och en jurymedlem från tv-programmet ”Idol”, nämligen Anders Bagge. 

Kändisarna som vi helst dricker öl med på krogen

Leif GW Persson är helt klart den kändis som vi helt skulle vilja dricka öl tillsammans med. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

1) Leif GW Persson (21 procent)

2) Kronprinsessan Victoria (10 procent)

3) Anders Bagge (7 procent)

4) Janne Andersson (6 procent)

4) Zara Larsson (6 procent)

Artisten Zara Larsson och ”Idol”-profilen Anders Baggge finns med på topplistan. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES & PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

6) Charlotte Kalla (5 procent)

7) Zlatan Ibrahimovic (4 procent)

8) Pernilla Wahlgren (3 procent)

8) Ernst Kirchsteiger (3 procent)

10) Malou von Sivers (0,3 procent)

28 procent svarade ”Ingen av ovanstående” och 6 procent ”Tveksam, vet ej”. frågan som ställdes var ”Vilken känd person skulle du helst ta en öl med på restaurangen eller krogen?”