Här är 6 svenska goda öl i sommar

Sommar betyder långa ljusa kvällar och samling kring tända grillar. 

Att då öppna en kall och god öl sitter extra fint.

Här tipsar Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson & Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, om 6 svenska öl som passar utmärkt under sommarkvällarna.  

Ämnen i artikel:

Öl

Andra har också läst

SAISON Stockholm Brewing Saison d'Etre (30387) Sverige, 29:00 kr

Omdöme: Den belgiska öltypen saison är ett utomordentligt vår- och matöl, och Stockholm Brewing Company gör en exemplarisk tolkning. Kryddiga jästtoner samspelar med bröd, örter och frisk fruktighet. Testa till grillade grönsaker. Beställningsvara.

Betyg: 5 av 5

DRUVMUST-IPA Vega Gbg Beer Week 2019 (11802) Sverige, 31:90 kr

Omdöme: Årets Gbg Beer Week-öl är en IPA med vininfluenser då riktig druvmust tillsatts i ölet. Resultatet blir torrt, friskt och med inslag av krusbär och vitvinsdruvor som samsas med fruktig humlekaraktär. Prova till den grillade laxen.

Betyg: 4 av 5

LAGER Pistonhead Haze Lager (89067) Sverige, 10:50 kr

Omdöme: Just nu råder en ”haze craze” bland inbitna ölfantaster. Ofta är det IPA:n man vill ha grumlig och besk, men allt fler lageröl bryggs med samma karaktär. Pistonhead gör en ytterst prisvärd variant med fyllig, rund humlearom. 

Betyg: 4 av 5 

PILSNER Klackabacken Pilsner (1438) Sverige, 13:90 kr

Omdöme: Få saker slår en iskall pilsner i solen, men att hitta öl med äkta pilsnerkaraktär är svårt. Här har vi vaskat fram ett guldkorn; brödig och höig med mineraler och örtig beska. Munkänslan är mjuk och gräddig. Ta en klunk, njut.

Betyg: 4 av 5

VETEÖL Brutal Brewing Tail of A Whale (89047) Sverige, 16:10 kr

Omdöme: Spendrupsmärket Brutal Brewing erbjuder här en hybrid mellan tysk veteöl och modernt humlad ale. Lätt och frisk i kroppen och med tydliga citrus och grape-toner från humlesorten citra. Ett prisvärt mat- och pratöl.

Betyg: 4 av 5 

ALE Oppigårds Norn Pale Ale (82910) Sverige, 23:50 kr

Omdöme: Sveriges största hantverksbryggeri håller en jämn hög nivå. Ölet Norn är döpt efter Norns bruk, Dalarnas bäst bevarade bruksmiljö. Doft av stenfrukt och granbarr som följs av kåda, gräs och grape i smaken. Viss kvardröjande strävhet.

Betyg: 3 av 5 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer