Goda juliga öl enligt experten

Foto: Maksymowicz - Stock.Adobe.Com / MAKSYMOWICZ - STOCK.ADOBE.COM 128091158

Experten Andreas Grube har testat igenom utbudet av julöl och tipsar här om 9 favoriter.

Han har också valt att dela in ölen i olika kategorier: Fräscha törstsläckare, matvänliga allroundöl och mörka kraftpaket.

God Jul!

Andra har också läst

1. 3 FRÄSCHA TÖRSTSLÄCKARE: S:t Eriks Winter Session IPA, nr 11362, 19,90 kr

Omdöme: Härligt smakrik och fräsch på samma gång, med bra drag i beskan men också gott om färsk aprikos och lite tallbarstoner. Palettrensare med hyfsat blygsam alkohol (4,1 procent).

2. Nils Oscar Mild Winter Ale, nr 13001, 19,80 kr

Omdöme: Doft och smak bjuder på tallbar, kåda, ljus choklad och en lätt touch av kavring. Smakrik och rejäl, men samtidigt klart läskande och elegant i stilen. En av mina personliga favoriter.

3. Nils Oscar Alkoholfri Julöl, nr 11942, 15,90 kr

Omdöme: Fräsch och läskande med gott om grapefrukt, pomerans, aprikos och citruszest. Fin längd och bra drag i smakerna. Klart lyckat exempel på alkoholfri julöl.

4. 3 MATVÄNLIGA ALLROUNDÖL: Sigtuna Winter IPA Organic, nr 11319, 23,60 kr

Omdöme: Bra struktur, rejält klipp i beskan och smaker av aprikos, grapefrukt och passionsfrukt, toppat med lite granbarr. Härligt lång och fräsch eftersmak med övertoner av färsk citrus. Riktigt god.

5. Santa's Private Reserve Rogue Ales, nr 11360, 26,60 kr

Omdöme: Gott om maltiga knäckebrödstoner i doften, och i smaken massor med torkad tropisk frukt, nougat och mogen apelsin. En öl som jag utan vidare skulle kunna dricka ett par pints av.

6. Samuel Adams Winter Lager, nr 11363, 20,90 kr

Omdöme: Väldigt härlig doft med både knäckighet och fräsch frukt. Bra drag i beskan, men också med en lätt och fräsch elegans i smaken. Aningen kryddiga toner av lakrits och espresso i avslutet.

7. 3 MÖRKA KRAFTPAKET: Mysingen Midvinterbrygd, nr 17732, 32,80 kr

Omdöme: Doftar lite falnad brasa, rökt medwurst och aningen tjära. Samma toner kommer igen i smaken, tillsammans med juliga nyanser av apelsin, nejlika och kummin. Väldigt vintrig i stilen.

8. Charlis Snöfall, nr 11269, 24,70 kr

Omdöme: En riktig maltbomb med doft och smak som bjuder på gott om kaffe, pomerans, russin, choklad, kardemumma och aningen färsk tobak. Stor och rejäl, men ändå med viss fräschör i avslutet.

9. Aass Juleøl Vellagret, nr 12512, 27,90 kr

Omdöme: Maffigt och mustigt med doft och smak av choklad, pomerans, torkade fikon, russin, vanilj och apelsinzest. Rejält kryddig smak, och med tydlig värme från alkoholen (9 procent) i avslutet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer