Foto: 286477569

Experternas tips på öl – 3 goda att testa i helgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl. 

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. 

Här är 3 goda just nu. 

BELGISK ALE Omnipollo Levon (1693) Belgien, 49:90 kr

För några år sedan fick Omnipollo en rad stämningar för namnintrång, så den här flaskan som tidigare hette Leon heter numera Levon. En klassiker vi återkommer till år efter år. Spänstig belgisk pale ale bryggd med champagnejäst – brödig och söt malt, stalliga jästtoner och stänk av tropisk frukt. 75 centiliter njutning till ett sant fyndpris. 

Betyg: 4 av 5

BLACK IPA Night Swell Dark IPA (11608) USA, 27:90 kr

En svart grumlig IPA med en tydlig touch av stjärnanis. Tjock, fyllig maltkropp indränkt i melass och rörsocker. Bakom skimrar en kall, mintig beska som övergår i lakritsfärgad torr bitterhet mot slutet. Ölstilen är omtvistad, men här tycker vi att bryggeriet lyckats skapa en spännande dynamik mellan det rostade och det beska, vilket kan vara trixigt.

Betyg: 4 av 5

ALKOHOLFRITT Nils Oscar Alkoholfri Lager (dagligvaruhandeln) Sverige, 16:95 kr 

Nils Oscar är pionjärer inom svenskt hantverksöl. Med sin snygga lager på 0,4% har de lyckats att göra en riktigt bra och mångsidig öl. Här finns brödighet och gräddig maltighet, men också fräsch blommig citruskaraktär. En alkoholfri öl som står stadigt på egna ben eller dricks till svensk husmanskost, sill, äggrätter och lamm.

Betyg: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!