Foto: Davide Angelini - stock.adobe.com

Experternas tips: 3 goda öl att köpa till helgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl. 

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. 

Här är 3 goda på Systemet just nu. 

PILSNER Pfungstädter Edel-Pils Premium (1354) Tyskland, 14:90 kr

Mörkgul och självsäkert pärlande tysk pils. Torr, krispig och maltig, utan att vara överdrivet humlig eller bitter. Utöver det; sprittande citrus- och grapenyanser som friskar upp med frisk lätthet. Avslutningen är parfymerad med noter av viol, kanel och kandisocker. Uppiggande, stilfullt och drickbart som bara tusan. För oss som gillar Jever.

BETYG: 4 av 5

BELGISK ALE Brooklyn Local 1 (Nr 1630) USA, 99:00 kr

Brooklyn Local 1 är ett litet mästerverk i en prisvärd 75 cl flaska. Har en spännande balans mellan belgisk kryddighet och tysk ädelhumle. Hundra procent flaskkonditionerat, vilket innebär att ölet får jäsa i flaskan för champagneliknande kolsyra och kropp. En mångsidig brygd med lätt tropisk fruktighet, en hint av rörsocker samt tydliga stråk av jäst som tillför pepprighet och toner av banan.

BETYG: 5 av 5

PORTER Collective Arts Stranger Than Fiction Porter (12319) Kanada, 29:90 kr

Stranger the Fiction är en film med Will Ferrell, en varm och tankeväckande historia om livet, konsten och kärleken. Och visst finns paralleller med den här portern. Här finns samma djup och omsorg om detaljerna. En svart, rostad, grundton med inslag av mörk mjölkchoklad och tobak. Under ytan, mjuk sötma med gräddiga kolatoner. Filmen går på HBO. Ölet finns på Systemet. Båda värmer i höstmörkret. 

Betyg: 5 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!