Petur Olafsson och Fredrik Berggren tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg.
Petur Olafsson och Fredrik Berggren tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. Foto: Adobe stock

Experternas tips: 3 goda öl att köpa inför helgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl. 

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. 

Här är 3 goda på Systemet just nu. 

IPA Gothenburg Brew Harvest IPA (92056) Sverige, 21:90 kr

Gothenburg Brew har gått från klarhet till klarhet de sista åren. Här med en kaxig bärnstensfärgad IPA på endast 5,9 procent. Härligt maltig grundton av knäck som bidrar med rejäl fyllighet. Ovanpå det; massor av humle med krispig och kylig beska samt referenser till Twin Peaks på etiketten. För endast 21.90 kronor är det ett superfynd!

BETYG: 4 av 5

RÖKÖL Aecht Schlenkerla Rauchbier (1437), Tyskland, 26:90 kr

Ett öl som inte lämnar någon oberörd. En världsklasslager från staden Bamberg som brukar kallas lagerölens Mecka. Detta är en bärnstensfärgad brygd som får sin karaktär från bokrökt malt. Ölet har en kraftfull rökighet som påminner om rökta charkuterier samt en ton av tjära och rostat bröd. Ett öl som passar utmärkt till charkuterier, rökt lax eller en fet bratwurst.

BETYG: 5 av 5

ALE Chimay blå 2019 (1651) Belgien, 33:90 kr

Det ultimata höstölet, varje år sedan 1862. Bryggt i trappistklostret Notre-Dame de Scourmount nära staden Chimay. Komplext, vinöst och fylligt. Har en mediumsöt underton av rörsocker, russin och torkade fikon samt en antydan av timjan och muskot i avslutningen. Drick den i kväll till en bit Roquefort eller lagra flaskan några år, då utvecklar den sagolika portvinstoner. 

Betyg: 5 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!