Petur Olafsson och Fredrik Berggren tipsar om öl att skåla in helgen med.
Petur Olafsson och Fredrik Berggren tipsar om öl att skåla in helgen med. Foto: Davide Angelini - stock.adobe.com

Experternas tips: 3 goda öl att dricka i helgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl. 

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. 

Här är 3 goda på Systemet just nu. 

MILD Rudgate Brewery, Ruby Mild (12501) Storbritannien, 25:50 kr

Äntligen en mild i Systembolagets fasta sortiment. Denna något bortglömda ölstil karaktäriseras av lägre alkoholhalt och en hög drickbarhet. Ruby Mild bryggs av Rudgate Brewery i Yorkshire. Vackert bärnstensfärgad, fruktig, inslag av nötter och med djupt maltiga och karamelliga toner. Perfekt i chesterfieldfåtöljen och så nära du kommer känslan av klassiskt brittisk pub i hemmamiljö. 

BETYG: 5 av 5

MÖRK LAGER Brauerei Aldersbach, Aldersbacher Kloster Dunkel (2171) Tyskland, 24:30 kr

Brauerei Aldersbach ligger i Niederbayern i östra delen av Bayern och har bryggt öl i över 750 år. Här levererar de ett klassiskt bayerskt öl av stilen Dunkel, dvs ett mörkt lageröl där fokus är satt på mörk malt. Smaken inleds med en mjuk maltighet och eleganta inslag av knäckebröd, choklad och lätta rostade toner. Stiligt, smakrikt men ändå lättillgängligt. Perfekt dryck till höstens grytor.

BETYG: 4 av 5

ALKOHOLFRITT Big Drop Brewing Woodcutter Brown Ale 0,5% (19033) Storbritannien, 19:90 kr

Spännande Brown Ale från Big Drop Brewing, som enbart brygger alkoholfri öl. Samma färg som coca-cola. Ganska torra och sträva rostade toner med försiktiga nyanser av kastanj, valnötter och mörk choklad. Till sist aromer av italienska rålakritspastiller samt lite torvrök i eftersmaken. Bra hösttillskott i Systembolagets alkoholfria sortiment.

BETYG: 3 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!