Foto: Shutterstock

Experternas öltips: 3 riktiga höjdare från Sverige

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl.

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg.

Den här veckans tipsar experterna om tre favoriter från Sverige – alltifrån syrlig öl med sommarfeeling till lättdrucken folköl och italiensk pilsner. 

SYRLIG ÖL Remmarlöv Jungle Juice (12396) Sverige, 26:90 kr

Remmarlöv pumpar upp tropisk sommarfeeling. Tjock och rund munkänsla, ren och fin syrlighet. Det smakar frisk och fruktig passionsfrukt, guava, mango och tuttifrutti med lagom sting i syran. En lätt törstsläckare utan någon utpräglad beska eller malt. Som en sommardrink på Trocadero och torrt vitt vin – mixad med lätt handlag.

Betyg: 4 av 5

FOLKÖL Svartberget Little Italy Pils, Sverige, 30:00 kr

Italiensk pilsner har utvecklats till en trend. Här är en folkölstolkning som dessutom är glutenfri, från Svartbergets Fjällbryggeri. Grundkaraktären är som en tysk pilsner men ölet är också torrhumlat med ädelhumle, vilket gör det mer aromatiskt. God och lättdrucken men med rätt karaktär. Finns hos välsorterade livsmedelsbutiker.

Betyg: 4 av 5

HELLES Finn Unfiltered Helles (1120) Sverige, 21:90 kr

Många skånska bryggerier bjuder på hög kvalitet och variation, däribland Finn från Landskrona. Det här är deras största öllansering någonsin på Systembolaget. En Helles, alltså en ljus lager i tysk stil med fylliga toner av knäckebröd, halm och örter som ramas in av stram och kraftfull beska. 

Betyg: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!