Foto: Adobe Stock

Experternas öltips: 3 riktiga höjdare att testa i helgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl.

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg.

Här är 3 goda öl på Systembolaget just nu.

DUBBELBOCK Nils Oscar Bock to Basics (11318) Sverige, 28:90 kr

En tradition är att vinnaren i SM i Hembryggd öl får göra sitt öl i stor skala på ett kommersiellt bryggeri. 2020 hette SM-vinnaren Jonas Carlfjord och vinnarölet var en Dubbelbock som nu görs hos Nils Oscar. Namnet Bock To Basics är i sann hembryggarhumor-anda. Denna mörka, värmande och starka lageröl har de klassiska karaktärsdragen av tung maltighet, torkad frukt och fina chokladiga nyanser. 

Betyg: 4 av 5

PILSNER Bernard Bohemian Lager (89301) Tjeckien, 22:90 kr

Smakrik tjeckisk pilsner som bjuder in till stora klunkar. Örtig, frisk och krispig bitterhet plus blommig citrus i en generös och brödig maltkropp. Passar till det mesta, men har kraft nog att bryta igenom tyngre och kryddigare rätter. En prisvärd, ren och okomplicerad öl, lika trevlig att dricka i hettan vid spisen som till själva måltiden.

Betyg: 4 av 5

IMPERIAL STOUT Connecticut Valley Bravo Tango (11814) USA, 42:90 kr

Mustigt vinteröl från USA byggd på mörkt rostad malt. Har en tydlig ton av finsk lakrits med inslag av tjära, chark och syrlig cigarrtobak. Präglas även av lagringen på bourbonfat, som ger eldiga stick av alkohol och toner av vanilj. En exklusiv storburk att unna dig om du gillar svarta och stygga brygder.

Betyg: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!