Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg.
Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. Foto: Olga Yastremska, New Africa, Africa Studio

Experterna tipsar: 3 riktigt goda öl att dricka i helgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl. 

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. 

Här är 3 goda på Systemet just nu. 

SESSION IPA Amundsen Chuggernaut NEIPA (33621) Norge, 32:90 kr

Oj, oj, det doftar potent – sötaktigt, gräs och kåda. Smaken är lite mer tillbakadragen än doften, men levererar ändå en maffig mix av tropisk frukt, grapefrukt och granbarr. En norsk session IPA på endast 4.7 procent, som smakar lika juicigt och humlearomatiskt som betydligt starkare humlebomber. Matcha till milda asiatiska rätter, till exempel thai eller indiskt.

BETYG: 4 av 5

HOPFENWEIZEN Finn Summer Wheat (33856) Sverige, 21:90 kr 

Hopfenweizen är ett veteöl med mycket humle, här har Brygghuset Finn jobbat med en vinjäst. Doftar höigt och lätt stalligt. Smaken domineras av stor arom av nyutslagen ros – runda, söta och kryddiga toner med inslag av mysk och kryddnejlika. En intensiv mix av bitterhet och torr syra ligger i bakgrunden och ger ölet en intressant komplexitet. 

BETYG: 4 av 5

ALKOHOLFRI Wisby Lager Alkoholfri (19022) Sverige, 15:50 kr

Alkoholfri mellanljus lager (0,5%) från Gotlands Bryggeri som bjuder på en aromatisk beska som drar åt en modern IPA. Men framför allt gillar vi den knäckiga maltigheten med söta nyanser av aprikos, råglimpa och vört. Välkomponerat och omsorgsfullt bryggt – faktiskt några snäpp bättre än den alkoholfria storsäljaren Easy Rider Bulldog från samma bryggeri.

BETYG: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!