Foto: Davide Angelini - stock.adobe.com

Experterna tipsar: 3 riktigt goda öl att dricka i helgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl. 

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. 

Här är 3 goda på Systemet just nu. 

IPA Proof Brewing Co. LaLa Land (11240) USA, 26:90 kr

USA är den humlestinna IPA:ns förlovade hemland. Trots det gigantiska utbudet over there, så når relativt få färska praktexemplar hit. Missa därför inte Lala Land, en mastig IPA med kraftfull humleprofil som fortfarande är rejält krallig trots resan över Atlanten. Här får du kryddig bitterhet, jordiga humletoner och aromatisk beska med inslag av tallbar, lakrits och mentol. Oh la la!

Betyg: 5 av 5

DUBBEL-IPA Collective Arts Radio The Mothership Imperial IPA (1238) Kanada, 29:90 kr

Den här kaxiga dubbel-IPA:n smakar som en promenad i en regnvåt barrskog. Har rund och djup humlearom, som om bryggaren kört ner apelsinskal, bladmynta och kåda rakt ner i bryggverket. Bryggeriet låter ständigt nya konstnärer pryda sina burkar. Just nu är det svenske Björn Öberg som står för illustrationen; en skogshuggare i en svampskog – passande minsann.

Betyg: 4 av 5

LAGER Brauerei Zoller-Hof, Zoller Hof Export Festbier (11404) Tyskland, 22:50

Oktoberfesten brukar kallas världens största folkfest och har arrangerats sedan 1810. I år får man dock fira det hemma i stället för på Theresienwiese. Dagens oktoberfestöl har blivit lite urvattnade över tid men ett öl som ändå kan ge en umpa-umpa-känsla hemma är en Festbier från Brauerei Zoller-Hof. Här samsas en ren men rik och gräddig maltighet med en lätt karamellig ton och örtig efterbeska. Prost!

Betyg: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!