Foto: Davide Angelini - stock.adobe.com

Experterna tipsar: 3 goda öl att dricka i helgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl. 

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. 

Här är 3 goda på Systemet just nu. 

PILSNER Stigbergets Pilsner (1244) Sverige, 25:90 kr

Det fanns en tid då Stigbergets flaggskeppsöl var denna ofiltrerade pilsner. Sedan dess har bryggeriet klivit fram som Sveriges främsta IPA-makare, men den här pärlan är fortfarande lika bra. En ren och fräsch pilsner i tysk stil, perfekt till kräftskivan. Smakar brödigt och mjukt av ostkex, spannmål och hö, balanserat av kruttorr beska. Nu i Systembolagets fasta sortiment.

Betyg: 4 av 5

SAISON Anosteké Saison (11326) Belgien, 59:70 kr

Denna tolkning av belgiskt bondgårdsöl kommer från franska Brasserie Du Pays Flamand. Kryddiga jästtoner med inslag av citrus samspelar med bröd, honung, örter och frisk fruktighet. Har en tydligt torr och kryddig efterbeska som friskar upp. Saison är matvänligt och denna snygga storflaska (75 cl) passar bra att ställa fram på middagsbordet och låta gästerna dela på.

BETYG: 4 av 5

LAGER Rue B Soho Grapefruit Lager (11812) USA, 22:90 kr

Ska Brewing från Durango, USA, är inspirerade av jamaicansk skamusik. Nu har de gjort en lager som doftar och smakar solmogen grapefrukt. En rolig, solig och uppfriskande öl – man kan nästan höra den skönt studsiga baktakten när man dricker den. De runda citrustonerna får uppbackning av lätt syrliga nyanser av blodapelsin och rabarber – perfekt att kicka igång helgen med!

BETYG: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!