Testa god öl från Sverige i helgen.
Testa god öl från Sverige i helgen. Foto: Adobe stock

Experterna: 3 svenska öl att dricka i helgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl. 

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. 

Här är 3 goda på Systemet just nu. 

BERLINER WEISSE Ängöl Tropisch und Sauer (33856) Sverige, 21:90 kr               

En Berliner Weisse laddad med mango, ananas och aprikos. Luktar syrligt och parfymerat med en ton av konserverad ananas. Ölet är fruktigt, syrligt och fräscht – mycket smak för 4,3 procent alkohol. Det tropiska dominerar helhetsintrycket, men här finns även lätta toner av banan. Drick när du behöver några klunkar sommarkänsla för att motverka eventuell höstdeppighet.             

BETYG: 4 av 5

IPA Better Late Than Never (33254) Sverige, 30:90 kr                     

Burköl brukade vara synonymt med billiga industriella dussinprodukter. Numera är det supertrendigt. Framförallt för att burken ger maximalt skydd mot UV-ljus och syre, vilket är extra viktigt för den här typen av öl; en juicig och grumlig NEIPA med fruktiga aromer av humle och tropisk frukt. Ett lyckat samarbetesöl från svenska Beerbliotek och skotska Six Degrees North.

BETYG: 4 av 5

 

BROWN ALE Autumn Storm (11276) Sverige, 26:90 kr                                          

Brygghuset Finn trummar upp mäktiga aromer på både malt- och humlefronten. En amerikansk Brown Ale med en mörk, söt och knäckig grundton. Doftar kåda och apelsinmarmelad. Mullrande moln av rostad malt och kavring genomborras av kraftfulla blixtar av aromatisk bitterhumle med inslag av tallbarr och svarta vinbär. En härlig skånsk höststorm som är snyggt och smakfullt balanserad.

Betyg: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!