Experterna tipsar om god öl att köpa inför varje helg.
Experterna tipsar om god öl att köpa inför varje helg. Foto: 30889079

Experterna: 3 riktigt goda öl att testa i helgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl. 

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. 

Här är 3 goda och prisvärda öl på Systembolaget just nu. 

ALE Lupulus Brune (1500) Belgien, 32:90 kr

Belgisk ale med toner av gran och kåda samt kryddiga noter. Här möts många smaker. Karamell möter apelsin, lavendel och anis. Maltig, värmande sötma möter torr lakritsbitterhet. Ganska humlig smak för en mörk belgare, men så heter den Lupulus också – humle på latin.

Betyg: 4 av 5

MÄRZEN Hofmark Märzen (11216) Tyskland, 28:90 kr

Härligt med en öl som smakar mycket öl. Hofmark Märzen är en öl i den ursprungliga oktoberfeststilen. Har en mjuk, kolaaktig och nötig maltighet kombinerat med en pigg örtig beska som är mer kraftfull än man först uppfattar. Aromer av sirapslimpa, hö och skalmarmelad med pomerans och aprikoser. 

Betyg: 4 av 5

IPA Can-o-Bliss Hazy (11999) USA, 26:90 kr

Oscar Blues var först med att sälja kvalitetsöl på burk. Då förknippades burkar med lågprisöl, i dag står de för bättre hållbarhet både vad gäller smak och miljö. Can-o-Bliss-serien utforskar ovanliga humlekombinationer. Fem humlesorter ger här en ovanligt komplex IPA; juicig och gräsig med virvlar av rökelse, örter, söta citrusfrukter och bitter grapefrukt. 

Betyg: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!