Foto: Adobe Stock

Experterna: 3 riktigt goda öl att njuta av i helgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl. 

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. 

Här är 3 goda på Systemet just nu. 

SESSION IPA Deadhead Soundboard Hazy Session IPA (11253) USA, 32:90 kr

En amerikansk session IPA som är färsk och fräsch trots resan över Atlanten. Fyllig munkänsla, rejäl beska samt pepprighet i eftersmaken. Självklart väldigt juicig med smak av ananas och passionsfrukt, men det är injektionen av bittert apelsinskal och grapefrukt som ger ölet lite extra sting. 

Betyg: 4 av 5

GOSE Brekeriet Sour & Salt (31590) Sverige, 29:90 kr

Detta är något helt annat än stor stark. Namnet beskriver det rätt bra. Lika delar surt och salt, utan att hålla tillbaka på någotdera. Brekeriet är Sveriges okrönta surölskungar och de bevisar det igen med den här uppfriskande gosen. Smakar lime och koriander. Bryggt med vildjästkulturer och laktobaciller, vilket gör det stalligt, syrligt och sprudlande med hög mineralitet i eftersmaken. 

Betyg: 4 av 5

DUBBELBOCK Speziator Dunkel (10744) Tyskland, 24:90 kr

Tysk, behagligt värmande lageröl med anor från 1300-talet. Djup kryddig smak av mörk malt och en genomgående grundton av pumpernickel. Elegant färgat av fina smakstråk av lakrits, läder, bitter choklad, nötter och russin. Njut till söndagsmiddagen – en stek med rotfrukter och mustig sås ger denna dubbelbock fint sällskap.

Betyg: 4 av 5

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!