Experterna tipsar om god öl att köpa till helgen!
Experterna tipsar om god öl att köpa till helgen! Foto: Davide Angelini - stock.adobe.com

Experterna: 3 riktigt goda öl att dricka i helgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl. 

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. 

Här är 3 riktigt goda just nu. 

APA Guayabera Citra Pale Ale (12314) USA, 23:90 kr

Bryggeriet Cigar City kommer från Tampa och refererar ofta till hemstatens latinamerikanska influenser. Guayabera, en traditionell festskjorta från tropiska breddgrader, har fått ge namn till denna brygd. En öl med ovanligt kraftfull maltbas och potent humleprofil för att vara en amerikansk pale ale, men vi gillar giftermålet mellan bitter tallkotte och söt mango.

BETYG: 4 av 5

ALKOHOLFRI ÖL Omnipollo Aplace Pale (säljs online och i utvalda livsmedelsbutiker) Internationellt, 40:00 kr

Svenska Omnipollo är verkligare nytänkare. I samarbete med modesajten Aplace har de tagit fram denna snygga alkoholfria pale ale. Smakar som en syrlig Berliner Weisse med mycket passionsfrukt. Bra bett i syran balanseras upp av fyllig tropisk fruktighet. Ingår i en serie öl, där övriga har svenska smaker som Nypon- och Blåbärsoppa. Denna är mest värd sina 40 kronor.

BETYG: 4 av 5

DUNKEL Östersund Nya Ångbryggeri Dunkel (1141503) Sverige, 22:00 kr

Bryggarna Jemtehed & Brande gör öl i klassiska stilar under namnet Östersunds Nya Ångbryggeri. Och de gör det bra. Denna moderna dunkel luktar fruktigt och sött av torkade frukter och apelsin. Underbart fin smak av mellanmörk malt. Rund och len med nyanser av mjuk pepparkaka, farinsocker och torkade fikon. Höst på flaska!

BETYG: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!