Testa några spännande öl-sorter på nyårsafton.
Testa några spännande öl-sorter på nyårsafton. Foto: Adobe stock

Experterna: 3 goda öl till nyårsafton att köpa redan nu

När veckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl. 

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. 

Den här gången har de riktat blickarna lite längre fram och tycker till om några höjdare som passar på nyårsafton. 

IPA Loose Cannon American IPA (11110) USA, 25:90 kr

Lyxig amerikansk IPA att korka upp till nyår. Loose Cannon antyder att den skulle vara vild och farlig, men detta är en mild och balanserad humlefest. Den mjuka beskan andas granskog, eukalyptus och gröna örter. Den välbyggda maltbasen rullar runt i munnen med mjuk gräddighet. Lättdrucket utan vådliga överraskningar.

Betyg: 4 av 5

GOSE Landgang §Hoppe(r) (1368) Tyskland, 24:90 kr

En syrlig och salt öl – perfekt till hummer och skaldjur. Smak av torr citrus, fläder, enbär, gurkvatten samt mjölksyra med lätt mineralisk sälta. Len maltkropp med känsla av turkisk yoghurt. Ölstilen gose är onekligen udda och kräver ett öppet sinne, men om du är nyfiken så är denna flaska hyfsat lättillgänglig trots att namnet är onödigt krångligt. 

Betyg: 4 av 5

BELGISKT De Halve Maan Mixpack (11271) Belgien, 129:60 kr

Prisvärt mixpack till nyårshelgen. Klassiska och stabila belgiska brygder från det enda kvarvarande familjebryggeriet i centrum av Brygge. Här får du deras mest kända öl i ett och samma paket. Gör en liten provning av Blonde, Dubbel, Trippel och Quad – på baksidan av lådan finns bra info för dig som vill gå på upptäcktsresa. 

Betyg: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!