Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa vin i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Experterna tipsar om god öl av olika sort inför varje helg.Experterna tipsar om god öl av olika sort inför varje helg.Experterna tipsar om god öl av olika sort inför varje helg.
Experterna tipsar om god öl av olika sort inför varje helg. Foto: Adobe Stock

Experterna: 3 fantastiska öl att köpa till helgen

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl. 

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. 

Här är 3 goda öl på Systembolaget just nu. 

IPA O/O 100 Nelson Sauvin IPA (31248) Sverige, 44:90 kr

O/O från Göteborg räknas till ett av de bättre bryggerierna i Sverige när det kommer till humledriva öl. De har blivit kända för sina 50/50-blandningar av humlesorter. I denna variant satsar de på hundra procent av humlen Nelson Sauvin från Nya Zeeland. Ett riktigt lyckokast visar det sig. Superfruktigt och med en druvig karaktär av krusbär och mogen mango. Ett kul sätt att lära känna karaktären på en specifik humlesort.

Betyg: 5 av 5

STOUT Founders Breakfast Stout (11399) USA, 32:90 kr

Frukoststout? Founders skapade både stilen och begreppet. Syftet är inte att locka till morgondrickande, utan att fånga smaken av en stadig USA-frulle: svart kaffe, söta chokladflingor, rostat bröd och lite rökt bacon. Alla stouts från det här Michigan-bryggeriet har ett säreget djup, det känns lagrat, källarfuktigt och väldigt robust.

Betyg: 5 av 5

ALE Vreta Kloster Nanobryggeri St. Helena (35064) Sverige, 49:90 kr

Vreta Kloster bryggeri är ett litet nystartat hantverksbryggeri som tagit sitt namn från de närbelägna klosterruinerna. Att enbart brygga öl i belgisk stil är unikt i Sverige. Bästa brygden är denna mörka ale med exemplariska belgosmaker; jästdriven med pepprig kryddighet samt knäckiga toner. Finns att beställa flaskvis på Systembolaget. 

Betyg: 4 av 5