Dryckesjätten lanserar nu julmust med öl i

Foto: Adobe Stock

Känner du någon som envisas med att blanda julmust med öl så fort julmaten landat på bordet? Förmodligen.

Nu hakar dryckesjätten på trenden med färdigblandade hemmaklassiker och lanserar sin Bryggarmust som består av just alkoholfri öl och must. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Både öl och julmust är en självklarhet på julbordet i många svenskars hem. Det finns dessutom alltid någon moster, farbror eller annan släkting – som likt ett barn som skapar spökvatten genom att blanda mjölk och vatten – envisas med att blanda must med öl. Eller gör du kanske själv det?

I vilket fall har den populära dryckesjätten Apotekarnes med Carlsberg i ryggen gjort affär av det hela och lanserar nu Apotekarnes Bryggarmust, en blandning av julmust och alkoholfri öl. 

– Vi är otroligt glada över att kunna addera nya smaker till julbordet, säger Christel von Schantz, Marknadschef för vatten & läsk på Carlsberg Sverige.

Enligt företaget innehåller Bryggaremust mindre socker än deras vanliga julmust och har också fördelningen tre delar must och en del Eriksbergs alkoholfria julöl.

Det här med att skapa färdigblandade drycker av sådant som folk hemma i stugorna under lång tid experimenterat med, är lite av en trend. 

Tidigare i år lanserade till exempel Blossa en flaska glubbel, det vill säga en mix av bubbel och glögg. 

Överlag är udda kombinationer av alkoholhaltiga drycker trendigt. Allt om Vin har bland annat skrivit om GT-glöggen och glöggwhiskyn

Foto: Pressbild

Aportekarnes Bryggarmust finns redan nu i dagligvaruhandeln, och är gissningsvis en glad nyhet för alla julentusiaster där ute. Men gillar man stöket kring att själv blanda sin juldryck med sina favoriter bland öler och must, så ska man så klart fortsätta med det. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer