Foto: Marcin Borkowski

Bryggerijätte slutar med plastringar på ölburkar

Tidigare har Carlsberg slutat använda sig av plastringar till sina ölburkar i multipack. Nu hakar nästa företag på när Heineken börjar använda sig av återvunnen pappkartong för sina multipack öl.

Att försöka leva miljövänligt är ett tecken i tiden, men kanske inte är så lätt. Det är även känt att plast i haven är ett stort problem. Den svenska regeringen har föreslagit att införa en skatt på plastpåsar med start 1 maj nästa år. 

Vi har tidigare skrivit om hur Carlsberg har slutat med plast runt sina burkar och i stället använt sig av lim för att hålla ihop sina burkar och presenterade för sen tid sedan en flaska gjord i papper, men har samtidigt kritiserats för att transportera sina ölflaskor med dieselbilar 135 mil enkel resa då ölet som säljs i Danmark bryggs i Polen.

Slutar använda plastringar

Nu har nästa bryggerijätte, Heineken, slutar använda plastringar som omsluter flerpack med ölburkar. I stället kommer återanvänd pappkartong användas för att omsluta dem och ska vara starka nog att kunna bära upp vikten av burkarna. 

Heineken har investerat i cirka 273 miljoner svenska kronor i deras anläggningar i ny teknik i deras Storbritannien för att applicera tekniken. 

Från och med april nästa år kommer det nederländska företaget genomföra förändringen på sina märken. Heineken påstår att mer än 517 ton med plast kommer försvinna försvinna från företaget, enbart i Storbritannien. 

– Det är vad våra kunder vill ha och förväntar sig och vi har jobbat på och testat den här innovationen de senaste tre åren, säger Cindy Tervoort marknadsansvarig till The Guardian. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!