EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Årets bästa och mest prisvärda svenska öl

Det finns många svenska bryggerier och nya öl att välja bland på Systembolaget. 

Här tipsar Allt om Vin om 6 svenska ölsorter av de som fått bäst betyg i årets tester.

Omdöme och betyg av Petur Olafsson och Fredrik Berggren från GBG Beer Week.

Ämnen i artikel:

Öl

Andra har också läst

1. Oppigårds Single Hop Ale (1475) Sverige, 18:90 kr

Omdöme: Som namnet antyder används enbart en humlesort i denna lätta men smakrika ale från Oppigårds Bryggeri. En stabil törsläckare med inslag av vetebulle, blommor, citrus och tydlig beska.
Betyg: 4 av 5

2. Poppels Passion Pale Ale (31408) Sverige, 24:90 kr

Omdöme: Missa inte att ta in den härliga doften av passionsfrukt, ananas och tropiska frukter innan du tar första klunken. Poppels har här lyckats med att balansera ölets humliga karaktär med fräsch fruktighet som inte tar överhanden, vilket är sympatiskt.
Betyg: 4 av 5

3. Remmarlöv The Lupo Pils (1130) Sverige, 17:90 kr

Omdöme: Remmarlöv Gårdsbryggeri har en hög nivå på sina öl och denna klassiska pilsner med moderna inslag är inget undantag. Aromatisk humle, krispig maltighet och en lång tydlig beska med citrusinslag. Grymt god och dessutom ekologisk!
Betyg: 5 av 5

4. Kalkskär Källaröl (11386) Sverige, 29:70 kr

Omdöme: Nynäshamns Ångbryggeri gör Sveriges bästa lageröl. Denna mjuka, lättdruckna och balanserade Kellerbier har allt man önskar från ölstilen; rena smaker, inslag av spannmål, mjuka jästtoner och en örtig nyanserad humlesmak.
Betyg: 4 av 5

5. Oppigårds New Sweden IPA (89891) Sverige, 23:90 kr

Omdöme: Med New Sweden IPA har Oppigårds skapat en storsäljare bland hantverksölen. Sveriges humlefantaster har verkligen tagit brygden till sitt hjärta. Och det är lätt att förstå varför. Grumlig, juicig och fruktig fullträff till ett bra pris.
Betyg: 5 av 5

6. Nya Carnegiebryggeriet Kellerbier (30111) Sverige, 19:90 kr

Omdöme: Det är egentligen ganska osannolikt. Nya Carnegiebryggeriet ihop med Brooklyn Brewery gör en kellerbier i klass med de tyska originalen. Ren, stram och svalkande med stuns i smaken. Skulle platsa fint i en biergarten en stekhet dag.
Betyg: 4 av 5