EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

7 riktigt goda öl att beställa till påskhelgen

Foto: Stock Adobe

Dessa öl ingår i det lokala sortimentet, vilket betyder att de bara finns på vissa ställen. De flesta går dock att beställa till en butik i närheten av dig. Öl-experterna Petur Olafsson och Fredrik Berggren från Göteborg Beer Week tipsar om sju påskfavoriter. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Welcome to the Easter bunny mansion, nr 33517, Sverige, 27 kr

Omdöme: Det här är en amber ale, där fokus är satt på balans. Karamell, kola och choklad spelar fint ihop med en nästan rosvatten-liknande arom. Väldigt gott och drickbart och fungerar som allroundöl på påskbordet. 

Betyg: 4 av 5 

Easter Easter, nr 33508, Sverige, 41:90 kr

Omdöme: Ute på Varaslätten ligger Qvänum Mat & Malt. I påsk slår de till med en elegant brown ale i en fin 50-centilitersflaska. En komplex och väl balanserad öl. God brödig smak med inslag av karamell och spritsig beska. 

Betyg: 4 av 5 

The Easter Brew Organic Lager, nr 32760, Sverige, 22:70 kr

Omdöme: Remmarlöv presenterar en smarrig och välgjord ekologisk mörk lager. Här samsas krispigt bröd med mjuka karamelliga toner som ger en fin rondör. Allt balanseras upp av kryddig och örtig humle. 

Betyg: 4 av 5 

Göteborgs Easter Ale, nr 11660, Sverige, 16:50 kr

Omdöme: Ett av de bättre humliga ölen till påsk. Här finns frukt, honung och brödig malt men fokus är på humlen - en aromatisk arom av citrus och tropisk frukt följs upp av en tydlig tallbarrsliknande efterbeska. Gott och mycket prisvärt. 

Betyg: 4 av 5 

Lokala drycker på Systembolaget

Lokalt producerade drycker säljs i upp till 10 butiker inom 15 mil från tillverkningsorten. Titta efter blå etiketter på hyllkanten. Om den dryck du söker inte finns på just din ort kan du nästan alltid beställa hem den till din butik eller ditt ombud, och det kostar inget extra.  Du får en ungefärlig leveranstid i samband med din beställning. Oftast levereras de beställda dryckerna inom 2-4 arbetsdagar, men det kan variera. 

Pumpviken Påsköl, nr 1341, Sverige, 30:20 kr

Omdöme: Nynäshamns Ångbryggeri har som tradition att lansera den ovanliga öltypen strong mild ale till påsken. Här finns en brittisk känsla i form av mjuk maltighet med inslag av nötter, karamell och choklad. Passar fint till påskens kött.

Betyg: 4 av 5 

Ängöl Påskens Weissbock, nr 1318, Sverige, 27:90 kr

Omdöme: Ängöl från Kalmar vågar sig på klassiska – men smala – ölstilar när de brygger säsongsöl. Detta är en weissbock, stark veteöl med söta toner av banan och kryddiga estrar. Passar bra till rejäl husmanskost. 

Betyg: 4 av 5 

Upp Brewing Påsk Porter, nr 33498, Sverige, 39:90 kr

Omdöme: Upp Brewing från Uppsala har gjort en fyllig och kryddig porter. Har viss stallighet med inslag av lakrits och mörk choklad. Ganska tuffa och kaxiga smaker som passar bäst att runda av en god middag med. Beställningsvara. 

Betyg: 4 av 5 

LÄS OCKSÅ: Äggtoddy enligt Allt om Vins Mikael Mölstad