Foto: AXXEL6_+_VIEW-APART / Mirko - stock.adobe.com

3 riktigt goda öl just nu – hyllas av experterna

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl. 

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg. 

Här är 3 goda just nu. 

IMPERIAL STOUT/PORTER Kaggen! Stormaktsporter 2018, (11659) Sverige, 159 kr

Detta är ölet som har satt Sverige på ölkartan hos ölentusiaster runtom i världen. En fatlagrad imperial porter från Närke Kulturbryggeri i Örebro som länge legat i toppskiktet på listor över världens bästa öl. Här finns komplexa toner av choklad, lakrits, kaffe och en snygg ton från träfaten. Visst är 159 kronor för 25 cl mycket pengar, men det är en världsklassiker som är värd att prova. Drycken är en webblansering och går endast att boka på Systembolagets hemsida med start den 5 november 2020, kl 10:00. Den lär ta slut på sekunder så var förberedd!

BETYG: 5 av 5

GOSE Edge Gose Margarita (Folköl) Spanien, 29:95 kr

Gose är en tysk veteölstil bryggd med mjölksyrabakterier, salt och koriander. Här även limeblad. Resultatet är en aromatisk och syrlig öl med smak av citrusfrukter och lite sälta i slutet. Naturliga och rena smaker, snyggt balanserade och med en fin friskhet. Visst har den en touch av Margarita. Passar fint som aperitif eller till husmanskost som pyttipanna, där den fruktiga syran skär igenom det salta och feta. Finns i välsorterade Ica-butiker. 

BETYG: 4 av 5

LAGERÖL Stigbergets Grandiose Lager, (11486) Sverige, 29:90 kr

Stigbergets Bryggeri är Sveriges IPA-kungar men denna gång ger de sig på stilen modern lager. Sin vana trogen använder de stora mängder humle vilket gör det här ölet till att smakmässig röra sig mellan lager och IPA. Tydligt humlearomatisk arom av citrus och exotisk frukt. En viss brödig ton finns i smakbilden ihop med toner av persika, grape, örter och en torr tydlig beska. Testa till en smarrig burgare.

BETYG: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!