3 midsommar-öl för dig som inte hinner till Systembolaget

När arbetsveckan går mot sitt slut är det många som ser fram emot en riktigt god öl.

Tur då att Allt om Vins ölexperter Petur Olafsson och Fredrik Berggren, från GBG Beer Week, tipsar om bästa ölsorterna inför varje helg.

Den här veckan har experterna fokuserat på folköl och alkoholfritt. Perfekta sista-minuten tips om man inte hinner eller har glömt att handla på Systembolaget inför midsommar, eftersom det är stäng både på midsommarafton och på midsommardagen. 

SESSION-IPA SESSION-IPA Stigbergets Session IPA (35479) Sverige, 29:90 kr

Stigbergets Bryggeri gör IPA på längden och på tvären, men vi vill lyfta Session IPA:n; en riktigt bra folköl med superfräscha humlearomer i perfekt balans. I matbutiken är burken märkt 3,5%, alltså folkölsstyrka, på Systemet står det 3,6% och vips är det en starköl. Köp hos välsorterade livsmedelshandlare eller beställ på Systembolaget.

Betyg: 5 av 5

FOLKÖLSLAGER Brooklyn Lager 3,5%, Sverige, 15:50 kr

Brooklyn Lager är en modern klassiker och folkölsversionen på 3,5% håller stilen. Här finns en knäckebrödslik maltighet, lite torkad frukt och en pigg örtig beska som fräschar upp. En snygg ton av knäck gör att det fungerar fint till grillen och till maillardreaktionen som uppstår på ytan av grillat kött.

Betyg: 4 av 5

ALKOHOLFRITT Mariestads Sommarbrygd, Sverige, 11:50 kr

Inom Spendrups har man investerat mycket för att kunna producera alkoholfri öl av hög klass. Här finns både tekniken och kunnandet och man gör konsekvent bra alkoholfri öl –  årets sommaröl från Mariestads är en fräsch alkoholfri pils som alla kan skåla i, sprinklad med blommor, örter och citrus. Funkar fint till både sill och grill.

Betyg: 4 av 5

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!