Årets bästa påsköl enligt experten

Foto: VISIONS-AD - FOTOLIA / VISIONS-AD - FOTOLIA 52404150

En öl är enligt många den perfekta drycken till påskmiddagen och passar både sill och lamm. Allt om Vins expert Andreas Grube har valt ut 7 påsköl och 1 påskvänlig favorit på Systembolagets hyllor.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Oppigårds Easter Ale, nr 1374, 28,90 kr

Omdöme: Oppigårds imponerar år efter år och är fortfarande bäst i klassen vad gäller allroundbärs som passar till det mesta på påskbordet – från sillar till lamm. Sitter också lysande på egen hand. 

Betyg: 5 av 5

Pumpviken Påsköl, nr 1341, 30,20 kr

Omdöme: En fyllig och mustig rackare med doft och smak av kaffe, pumpernickel och kaffe, men också en småsöt överton av karamell och torkad tropisk frukt. Eftersmaken lever kvar i munnen evighetslänge.

Betyg: 5 av 5

Charlis Våreld, nr 33511, 24,90 kr (lokalt sortiment, Skåne) 

Omdöme: Kraftig och storslagen i stilen, och med finfin balans rakt igenom hela upplevelsen. Bjuder både på maffiga nyanser av rågbröd, kaffe och barrskog, och avrundad sötma i form av aprikos och apelsin. 

Betyg: 5 av 5

Wisby Påsköl, nr 1390, 20,90 kr

Omdöme: Gotlandsbryggeriet visar verkligen framfötterna här, med en anrättning som kombinerar brödighet, rostade malttoner och fräsch citrus. Bra bett i beskan, men också snyggt frisk finish.

Betyg: 4 av 5

Nils Oscar Easter Ale, nr 11316, 19,80 kr

Omdöme: Perfekt törstsläckaröl för att rensa paletten när munnen tröttnat på påskens alla mustiga smaker. Sitter också super med det mesta i sillväg. Servera gärna ordentligt sval.

Betyg: 4 av 5

Mohawk Unfiltered Easter Lager, nr 33500, 30,90 kr (lokalt sortiment, Göteborg)

Omdöme: Superhärlig och frisk lager med gott om djup och smakrikedom. Klockren kombination av fräsch fruktighet och matvänligt aptitretande beska.

Betyg: 4 av 5

Bedarö Bitter, nr 1410, 28,80 kr

Omdöme: Riktigt snygg ”middle-of-the-road”-ale med gott om både lättklunkad charm och stadig karaktär. Parar sig snyggt med det mesta på påskbordet.

Betyg: 4 av 5

Södra Påsklager, nr 33506, 21,90 kr (lokalt sortiment Stockholm)

Omdöme: Mellanmörk lager i läskande stil. Doften är som att sticka näsan i örtaträdgården, uppbackat av framfusig maltighet. I smaken både färsk frukt och gott om humle. Kul och med gott om karaktär.

Betyg: 4 av 5

 

LÄS OCKSÅ: 5 fakta om öl - världens vanligaste alkoholdryck 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer