Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Årets bästa påsköl enligt experten

Foto: VISIONS-AD - FOTOLIA / VISIONS-AD - FOTOLIA 52404150

En öl är enligt många den perfekta drycken till påskmiddagen och passar både sill och lamm. Allt om Vins expert Andreas Grube har valt ut 7 påsköl och 1 påskvänlig favorit på Systembolagets hyllor.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Oppigårds Easter Ale, nr 1374, 28,90 kr

Omdöme: Oppigårds imponerar år efter år och är fortfarande bäst i klassen vad gäller allroundbärs som passar till det mesta på påskbordet – från sillar till lamm. Sitter också lysande på egen hand. 

Betyg: 5 av 5

Pumpviken Påsköl, nr 1341, 30,20 kr

Omdöme: En fyllig och mustig rackare med doft och smak av kaffe, pumpernickel och kaffe, men också en småsöt överton av karamell och torkad tropisk frukt. Eftersmaken lever kvar i munnen evighetslänge.

Betyg: 5 av 5

Charlis Våreld, nr 33511, 24,90 kr (lokalt sortiment, Skåne) 

Omdöme: Kraftig och storslagen i stilen, och med finfin balans rakt igenom hela upplevelsen. Bjuder både på maffiga nyanser av rågbröd, kaffe och barrskog, och avrundad sötma i form av aprikos och apelsin. 

Betyg: 5 av 5

Wisby Påsköl, nr 1390, 20,90 kr

Omdöme: Gotlandsbryggeriet visar verkligen framfötterna här, med en anrättning som kombinerar brödighet, rostade malttoner och fräsch citrus. Bra bett i beskan, men också snyggt frisk finish.

Betyg: 4 av 5

Nils Oscar Easter Ale, nr 11316, 19,80 kr

Omdöme: Perfekt törstsläckaröl för att rensa paletten när munnen tröttnat på påskens alla mustiga smaker. Sitter också super med det mesta i sillväg. Servera gärna ordentligt sval.

Betyg: 4 av 5

Mohawk Unfiltered Easter Lager, nr 33500, 30,90 kr (lokalt sortiment, Göteborg)

Omdöme: Superhärlig och frisk lager med gott om djup och smakrikedom. Klockren kombination av fräsch fruktighet och matvänligt aptitretande beska.

Betyg: 4 av 5

Bedarö Bitter, nr 1410, 28,80 kr

Omdöme: Riktigt snygg ”middle-of-the-road”-ale med gott om både lättklunkad charm och stadig karaktär. Parar sig snyggt med det mesta på påskbordet.

Betyg: 4 av 5

Södra Påsklager, nr 33506, 21,90 kr (lokalt sortiment Stockholm)

Omdöme: Mellanmörk lager i läskande stil. Doften är som att sticka näsan i örtaträdgården, uppbackat av framfusig maltighet. I smaken både färsk frukt och gott om humle. Kul och med gott om karaktär.

Betyg: 4 av 5

LÄS OCKSÅ: 5 fakta om öl - världens vanligaste alkoholdryck