Foto: Facebook, Adobe Stock

Nu finns det rosévin med gin – rosa och somrig dröm!

Om du är ett fan av kombon rosé och gin kommer dina drömmar, som du inte visste att du hade, gå i uppfyllelse om 3, 2, 1...

Nu har det nämligen lanserats just en sådan dryck!

Om man inte bor i norra Sverige, där snön fortfarande ligger som ett vitt fint täcke över marken, är chansen stor att man hunnit få lite vårkänslor den senaste veckan. Snö och is har smält bort, solen har vågat visa sig och temperaturen har stigit över nollan.

LÄS OCKSÅ: Hitta rätt i rosédjungeln – expertens egna favoriter 

Även om den riktiga vårvärmen fortfarande är några veckor bort kan man i alla fall föreställa sig hur det kommer vara när den väl är här. Solglasögon, tunnare jackor och så klart – uteserveringarna. Och med uteserveringsbesöken kommer rosévinet som på beställning. Och den som någon gång provat att blanda rosé med gin vet att de två dryckerna är en riktigt hit tillsammans.

Rosé + gin = sant

Och nu slipper man sitta och blanda sin egna ginrosé-dryck. Vinföretaget Echo Falls har nämligen kombinerat dryckerna i deras nyhet för våren.

Företaget meddelade nyheten på Facebook där de skrev: ”En match made in heaven! Vi har tagit vår fruktiga rosé och adderat gin, för att ge dig en tidig smak av sommaren!”.

Foto: Facebook

LÄS OCKSÅ: Gin - 7 prisvärda flaskor enligt experten  

Drycken smakar somrigt av jordgubbar och hallon. I dagsläget verkar det dock som om vi är tvungna att ta oss över till England för att smaka på den, då den kommer säljas på brittiska Co-Op.

Det återstår att se om denna dryck faller köparna i smaken eller inte.

Olika varianter på gin-drycker har varit väldigt populärt de senaste åren. Exempelvis släppte ginjätten Beefeater en rosa gin smaksatt med jordgubbar i april förra året. Samtidigt släppte även svenska Stockholms Bränneri en rosa gin med karaktär av rabarber och rosenblad.

Och just färgad gin var något brittiska varuhuskedjan Marks & Spencer tillsammans med det Edinburgh-baserade destilleriet The Old Curiosity också hade tagit fasta vid under samma tidpunkt. De lanserade nämligen gin som ändrar färg när man häller i tonic

Vi kan nog alltså gissa oss till att Echo Falls varken är de första, och säkerligen inte sista, företaget som experimenterar med gin.

Källa: Pretty52 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!