Foto: HUGO LJUNGQUIST

Nu är glöggen med smak av gin & tonic här igen

Glögg är ett festligt och traditionellt inslag under julen. På senare år har det blivit populärt med att introducera olika smaker på drycken.

Nu hakar det svenska tonicföretaget på trenden och introducerar sin GT-glögg på nytt. 

Glögg är ett inslag som i de flesta hem är näst intill obligatoriskt. Det är även populärt med glögg i olika och varierande smaker. I år släpper även Blossa till exempel en bubbelvariant av sin populära glögg. Nu fortsätter Swedish Tonic trenden. 

Gin & tonic är en klassisk och mycket populär drink som började drickas av brittiska soldater stationerade i Indien under kolonialtiden som ett skydd mot malaria. Men frågan är hur många som har druckit GT som glöggvariant?

Lanserades förra året

Förra året släppte Swedish Tonic en GT-glögg i samarbete med Stockholms bränneri på Systembolaget. Efterfrågan på produkten var enorm. 

I år släpper de en gin och tonicglögg i egen regi. Enligt tillverkaren smakar den som kombinationen av klassisk glögg med en besk tvist. Dels en 12-procentig för Systembolagets senare nu i veckan och dels en lågalkoholhaltig som kommer säljas i olika butiker inom dagligvaruhandeln.

Gin & tonic och glögg är trevliga drycker var för sig, men frågan är hur smakerna gifter sig tillsammans? 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!