Foto: Olga Kochina / 5ph - stock.adobe.com

Lyxiga spritfynd - 5 bästa flaskorna på Systemet

Sugen på att ge bort en flaska bra sprit till en släkting eller kompis i jul? Eller ge dig själv en julklapp från ”tomten”? 

Här är fem grymma klappar i flytande form!

Allt från en exklusiv whisky till god gin, välsmakande konjak och småflaskor med spännande rom. 

Andreas Grube har valt ut julklappstipsen från Systembolagets hyllor och i beställningssortimentet.

Stockholms Bränneri Dry Gin, nr 39000, 292 kr

Omdöme: En riktigt bra och karaktärsfull sprit från Stockholms ginstolthet. Doften och smaken är på samma gång kryddig och blommigt fruktig, med tydliga smaker av fläder, rosmarin, färsk citrus, svartpeppar – och så klart de obligatoriska enbären. 

LÄS OCKSÅ: Goda drinkar med gin 

Mackmyra Classics, nr 80150, 249 kr (BS)

Omdöme: En kul kollektion av Mackmyras mest klassiska smaker, som tillsammans ger en grundkurs i destilleriets historia. Fyra olika flaskor om fem centiliter vardera: Mack, Mackmyra Brukswhisky, Mackmyra Svensk Ek och Mackmyra svensk Rök.

Finns inte i butik, men går att beställa på Systemet. 

Plantation Experience, nr 11426, 449 kr

Omdöme: Både snygg utsida och riktigt smarrigt innehåll. Den här lådan innehåller sex stycken småflaskor à 10 centiliter som tar dig med på en romresa genom olika stilar, länder och produktionsmetoder. Toppenklapp för den som är inne på rom, eller för den som är sugen på att lära sig något nytt.

LÄS OCKSÅ: Lär dig mer om rom 

Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish, nr 172, 514 kr

Omdöme: Konjak hör julen till tycker jag, och det här är en av mina absoluta favoriter i det fasta sortimentet. Mörk, mustig, kraftfull och rund med massor av torkad frukt, nötter, choklad, vanilj och mogen citrus.

The Macallan Estate, nr 40636, 2 199 kr

Omdöme: En riktigt pampig och exklusiv pjäs från Speyside med både finessrik elegans och kraftfull kryddighet. Doft och smak bjuder på kaneltoner, söta sultanrussin, kryddiga ekfatstoner, mogen sötaktig exotisk frukt och torkade apelsinskal. Dyrt – men gott.

Flaskan finns endast i ett fåtal butiker, men går också att beställa på Systemet.

LÄS OCKSÅ: Lyxig whisky - 9 prisvärda fynd 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday med 70% rabatt på 25 olika titlar! Se erbjudande