Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om Vin>Dryck>Drinkar

Publicerad 1 apr 2018 18:00

Whiskey sour – enkelt recept på klassisk drink

Foto: Fotolia

Whiskey sour är en riktig klassiker bland drinkar, i synnerhet goda syrliga whiskydrinkar. Den uppstod förmodligen i slutet av 1800-talet och finns i en rad varianter. Det här är ett klassiskt recept med whiskey (bourbon), saft från citron, sockerlag och äggvita. Vill man så kan man tillsätta lite angostura på toppen, då kallas drinken ofta för New York sour.  

Ingredienser - whiskey sour: 

4 cl whiskey (gärna bourbon)

2 cl citronsaft

1,5 cl sockerlag

1 äggvita (håller ihop och ger fint skum)

is

Cocktailbär eller apelsinskiva (garnering)

Eventuellt lite angostura

LÄS OCKSÅ: Mojito - så enkelt gör du den klassiska drinken 

Så här gör du en whiskey sour:

1. Häll whiskey, citronsaft, äggvita och sockerlag i en shaker. Skaka utan is (så binder sig äggvitan enklare med resten av ingredienserna). 

2.Fyll på med is och skaka igen. 

3. Sila och servera i ett vanligt lite lägre drinkglas (typ tumblerglas) eller cocktailglas på fot. Se bara till att kyla glaset.  

4. Garnera eventuellt med ett cocktailkörsbär och en apelsinskiva. Vill man kan man hälla på lite angostura på toppen. 

Lycka till!