Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om Vin>Dryck>Drinkar

Publicerad 24 dec 2017 10:00

Vin chaud - enkelt recept

Vin chaud påminner om den svenska glöggen.

Vin chaud påminner om den svenska glöggen.

1/2

Foto: Shutterstock

2/2

Foto: Shutterstock

Vin chaud dricks på afterski i Alperna och påminner om den svenska glöggen. Men den är lika god att dricka efter skidåkningen som under julen eller varför inte framför majbrasan?

Det behöver du:

1 flaska rödvin

3 kanelstänger

3 stjärnanis

4 msk rörsocker

2 apelsiner

LÄS OCKSÅ: Äggtoddy på Mikael Mölstads vis

Så gör du:

1. Skiva upp en av apelsinerna i flera tunna skivor. 

2. Värm upp vinet i en kastrull tillsammans med kanelstänger, stjärnanis och rörsocker. 

3. Pressa ner juicen från den ena apelsinen och lägg ner skivorna tillsammans med de andra ingredienserna. Låt puttra i ca 30 minuter. 

4. Servera i koppar om ni dricker hemma eller ta med till brasan i en termos.

Av: Daniella Lundh Egenäs