Vin chaud - enkelt recept

Vin chaud påminner om den svenska glöggen.

Foto: Shutterstock

1 av 2: Vin chaud påminner om den svenska glöggen.

Foto: Shutterstock

2 av 2

Vin chaud dricks på afterski i Alperna och påminner om den svenska glöggen. Men den är lika god att dricka efter skidåkningen som under julen eller varför inte framför majbrasan?

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Det behöver du:

1 flaska rödvin

3 kanelstänger

3 stjärnanis

4 msk rörsocker

2 apelsiner

LÄS OCKSÅ: Äggtoddy på Mikael Mölstads vis

Så gör du:

1. Skiva upp en av apelsinerna i flera tunna skivor. 

2. Värm upp vinet i en kastrull tillsammans med kanelstänger, stjärnanis och rörsocker. 

3. Pressa ner juicen från den ena apelsinen och lägg ner skivorna tillsammans med de andra ingredienserna. Låt puttra i ca 30 minuter. 

4. Servera i koppar om ni dricker hemma eller ta med till brasan i en termos.

Av: Daniella Lundh Egenäs

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!