Andra har också läst
Foto: Adobe Stock
French 75
Gammal klassiker som lär ha skapats i Frankrike under första världskriget. Påminner om Tom Collins, men blir lyxigare med bubbel.
Ingredienser (2 drinkar)
4 cl gin
2 cl citronsaft
2 cl sockerlag
Champagne eller annat mousserande vin.
Så gör du:
Blanda gin, sockerlag, citronsaft och is i en shaker. Skaka och sila upp i ett glas. Fyll på med bubbel. Garnera med en smal remsa citronskal.
Foto: Adobe Stock
Mimosa
Enkel, klassisk och god.
I ngredienser (2 drinkar)
8 cl färskpressad apelsinjuice (kall)
8 cl champagne eller annat mousserande
Så här gör du:
Häll bubblet i glasen och fyll på till hälften. Toppa med apelsinjuicen. Klart!
LÄS OCKSÅ: Fler goda recept på drinkar på Allt om Vins drinksida
Foto: Adobe Stock
Kir royal eller Prosecco royale
Riktigt klassisk champagnedrink som du gör på ett kick.
Ingredienser (2 drinkar)
6 cl Créme de Cassis (svartvinbärslikör)
Champagne eller prosecco
Svarta vinbär, hallon eller blåbär
Så gör du:
Häll Créme de cassis i glasen. Fyll sedan på med champagne. Garnera med bär.
Foto: Adobe Stock
Bellini
Klassisk italiensk prosecco-drink som skapades i Venedig på 40-talet.
Ingredienser (2 drinkar)
4 vita persikor eller 4 msk persikopuré
Prosecco, champagne eller annat mousserande vin (cirka 30 cl)
Så gör du:
Skala och mosa eller mixa sedan persikorna. Alternativt använder du kyld persikopuré. lägg i purén i glasen och fyll på med mousserande. Rör om, garnera med en skiva persika och njut!
LÄS OCKSÅ: Sangria – så enkelt gör du en svalkande klassiker
Rossini
Ingredienser – Rossini (2 drinkar)
Cirka 8 jordgubbar
Prosecco (eller anat mousserande)
0,5 tsk socker
Citronsaft
Så gör du:
1. Ta fram två iskalla champagneglas. Lägg därefter 3 rensade och fräscha jordgubbar i varje glas.
2. Fyll på med önskad mängd socker och saft från en citron.
3. Muddla jordgubbar, citronsaft och socker till en puréliknande konsistens (man kan också använda en mixer innan man häller purén i glaset.)
4. Fyll på med prosecco eller annat bubbel. Rör om försiktigt.
5. Dela de kvarvarande jordgubbarna i skivor och dekorera glaskanten.
Aperol Spritz
Aperol Spritz är en oerhört populär och bittersöt drink med italienska förtecken.
Ingredienser (2 drinkar)
18 cl prosecco (moussernade vin)
12 cl Aperol
6 cl sodavatten
is
Apelsinskal eller apelsinklyfta
Så gör du:
Fyll ett glas med is, gärna ett traditionellt vinglas. Häll i ditt bubbel, aperol och sodavatten. Rör om försiktigt. Garnera med en apelsinskiva.
LÄS OCKSÅ: Sex on the beach - enkelt recept