Välkomstdrinkar och fördrinkar med bubbel – 7 recept

Foto: Francesco83 - stock.adobe.com / 37901709

Att bjuda på en god fördrink eller välkomstdrink innan middagen är alltid trevligt. 

Extra festligt blir det förstås med champagne eller mousserande vin i glasen. 

Här är 7 enkla recept på drinkar med bubbel som går snabbt att göra.

Perfekt till festen, nyår, studentskivan, födelsedagen eller sommarmyset i trädgården. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Foto: Shutterstock

Hugo

Superfräsch succédrink som du enkelt gör med prosecco och flädersaft. 

Ingredienser (1 glas)

2-3 cl flädersaft (koncentrerad)

15 cl prosecco (eller annat mousserande vin)

1-2 kvistar färsk mynta

1-2 tsk saft från citron eller lime

eventuellt sodavatten

is

Så gör du: 

1. Muddla mycket försiktigt myntan med citronsaften i ett glas. Lägg i några isbitar. Fyll på med flädersaft och prosecco. Vill du så avslutar du också med lite sodavatten. Dekorera med en myntakvist eller en skiva citron/lime. 

Foto: Adobe Stock

French 75

Gammal klassiker som lär ha skapats i Frankrike under första världskriget. Påminner om Tom Collins, men blir lyxigare med bubbel.  

Ingredienser (2 drinkar)

4 cl gin

2 cl citronsaft

2 cl sockerlag

Champagne eller annat mousserande vin.

Så gör du: 

Blanda gin, sockerlag, citronsaft och is i en shaker. Skaka och sila upp i ett glas. Fyll på med bubbel. Garnera med en smal remsa citronskal. 

Foto: Adobe Stock

Mimosa

Enkel, klassisk och god. 

Ingredienser (2 drinkar)

8 cl färskpressad apelsinjuice (kall)

8 cl champagne eller annat mousserande

Så här gör du: 

Häll bubblet i glasen och fyll på till hälften. Toppa med apelsinjuicen. Klart!

 

LÄS OCKSÅ: Fler goda recept på drinkar på Allt om Vins drinksida

Foto: Adobe Stock

Kir royal eller Prosecco royale

Riktigt klassisk champagnedrink som du gör på ett kick. 

Ingredienser (2 drinkar)

6 cl  Créme de Cassis (svartvinbärslikör) 

Champagne eller prosecco

Svarta vinbär, hallon eller blåbär

Så gör du:

Häll Créme de cassis i glasen. Fyll sedan på med champagne. Garnera med bär. 

Foto: Adobe Stock

Bellini

Klassisk italiensk prosecco-drink som skapades i Venedig på 40-talet.

Ingredienser (2 drinkar)

4 vita persikor eller 4 msk persikopuré

Prosecco, champagne eller annat mousserande vin (cirka 30 cl)

Så gör du:

Skala och mosa eller mixa sedan persikorna. Alternativt använder du kyld persikopuré. lägg i purén i glasen och fyll på med mousserande. Rör om, garnera med en skiva persika och njut!

 

LÄS OCKSÅ: Sangria – så enkelt gör du en svalkande klassiker 

Rossini

Ingredienser – Rossini (2 drinkar)

Cirka 8 jordgubbar

Prosecco (eller anat mousserande)

0,5 tsk socker

Citronsaft

Så gör du: 

1. Ta fram två iskalla champagneglas. Lägg därefter 3 rensade och fräscha jordgubbar i varje glas. 

 2. Fyll på med önskad mängd socker och saft från en citron. 

3. Muddla jordgubbar, citronsaft och socker till en puréliknande konsistens (man kan också använda en mixer innan man häller purén i glaset.)

4. Fyll på med prosecco eller annat bubbel. Rör om försiktigt. 

5. Dela de kvarvarande jordgubbarna i skivor och dekorera glaskanten.  

Aperol Spritz

Aperol Spritz är en oerhört populär och bittersöt drink med italienska förtecken. 

Ingredienser (2 drinkar)

18 cl prosecco (moussernade vin)

12 cl Aperol

6 cl sodavatten

is

Apelsinskal eller apelsinklyfta

Så gör du: 

Fyll ett glas med is, gärna ett traditionellt vinglas. Häll i ditt bubbel, aperol och sodavatten. Rör om försiktigt. Garnera med en apelsinskiva. 

 

LÄS OCKSÅ: Sex on the beach - enkelt recept

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer