Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Vin i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Två svenska barer på listan över världens bästa

Världens 50 bästa barer 2021 har korats – och det finns två Stockholmskrogar med på prestigefyllda listan. Klassiska Södermalmsbaren Tjoget hamnar på plats 40, och får sällskap av cocktailbaren Lucy's flower shop, belägen på Östermalm i Stockholm, som kniper plats 35.

Spana in hela listan – så du kan boka in ett besök på någon av de absolut bästa barerna i världen! 

Sedan 2009 utser ”The World' 50 Best Restaurants” varje år världens bästa barer, med hjälp av drinkälskande experter som testar barutbudet runtom i hela världen. 

Blommig Östermalmsbar gör debut

Med på listan finns två svenska barer. Den vibrerande Södermalmsklassikern Tjoget kvalar för sjätte året i rad in på topplistan, men tappar sedan förra året i placering – och går från plats 36 till plats 40. Tjoget är inte ensam svensk på årets topp-50-lista, utan får sällskap av cocktailbaren Lucy's flower shop som 2019 slog upp portarna på Östermalm i Stockholm. Baren har gjort sig känd för sina innovativa drinkar och kunniga bartenders, och hamnar på plats 35 på listan över världens bästa barer 2021.

Etta på listan blir – för andra året i rad – exklusiva Connaught Bar, som är beläget i 5-stjärniga hotellet The Connaught i Mayfair i London. Enligt jurygrupperna lyckas den eleganta vinnarbaren leverera drinkar som är så nära perfektion man kan komma – varje gång. Tvåa på listan hamnar ytterligare en cocktailbar belägen i London: Tayēr + Elementary – och på tredje plats hamnar hippa Barcelonabaren Paradiso. 

Världens bästa barer – topp 10

1. Connaught Bar (London)

2. Tayēr + Elementary (London)

3. Paradiso (Barcelona)

4. The Clumsies (Athen)

5. Florería Atlántico (Buenos Aires)

6. Licorería Limantour (Mexico City) 

7. Coa (Hong Kong) 

8. El Copitas (St. Petersburg)

9. Jigger & Pony (Singapore)

10. Katana Kitten (New York)

 

Läs mer: 

Misstagen du gör när du blandar drinkar hemma

Lista på världens 10 mest populära drinkar 

Negroni – enkelt recept på drinkklassiker