Solig sangria med ananas och prosecco
Enkelt recept på underbart svalkande variant av en sangria.
Passar perfekt som sommardrink en solig dag men höjer också humöret när regnet faller.
Den är god och görs enkelt med gula frukter och mousserande vin, exempelvis prosecco eller cava.
Ingredienser – Sangria med ananas
1 flaska prosecco eller cava
1 dl apelsinjuice
1,5-2 dl ananasjuice
0,25-0,5 dl citronjuice
1 apelsin
En halv citron
Ananasbitar (en knapp dl)
Is
Mynta (cirka en näve)
LÄS OCKSÅ: Sangria – klassiskt recept med rött vin
Så här gör du:
1. Skiva citron och apelsin i skivor. Blanda i en karaff eller tillbringare tillsammans med bitar från ananas.
2. Lägg i myntan och fyll på med prosecco och apelsin- och ananasjuice.
3. Rör om ordentligt och servera i isfyllda kalla glas.