Foto: ©anaumenko - stock.adobe.com

Smaksätt din sockerlag & blanda drinkar på nolltid

Smaksatt sockerlag är perfekt när du vill svänga ihop en läcker drink. 

Experimentera fritt eller följ Allt om Vins enkla tips. 

Sockerlag är busenkelt att tillreda och en fundamental ingrediens i många klassiska drinkar. Men lägger du till ett enkelt steg i processen så får du en smaksatt sockerlag – och då pratar vi plötsligt en drinkbas som kan varieras i det oändliga. 

Blanda med det du gillar bäst, vare sig det handlar om versioner av klassiska drinkar, egenkomponerade nykreationer eller alkoholfria varianter.  

Ett smart sätt att göra en snabb drink, helt enkelt. 

Smaksatt sockerlag förvaras med fördel på flaska och håller god form i upp till tre månader i kylskåpet. 

LÄS OCKSÅ: Drinkar – världens 10 mest populära klassiker

Här är tre förslag som du kommer mycket långt med, men valmöjligheterna är i princip obegränsade. Experimentera gärna med egna smaksättningar. 

Sockerlag med mynta

Foto: ©dannyburn - stock.adobe.com

Själva sockerlaget ordnar du som bekant på följande vis:

Blanda 1 dl vatten och 1 dl strösocker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning på det att sockret löser upp sig. Kyl sockerlaget eller låt det svalna på egen hand.  

Med myntablad i sockerlaget är du redo att svänga ihop en mängd fräscha drinkar. Foto: Aleksandr Shyripa / www.facebook.com/Alex.Shyripa

Tillsätt sedan en näve myntablad och förvara det smaksatta sockerlagret på flaska. Lämpar sig utmärkt för att blanda ihop en Mojito och en mängd andra somriga drinkar. 

Sockerlag med bär

Bär i sockerlaget passar minst lika bra. Foto: ©olgasun - stock.adobe.com

Steg ett enligt ovan. Tillsätt sedan en kopp färska eller frusna bär i sockerlaget, och vips så har du perfekta förutsättningar för fruktiga drinkar som en Ruby Negroni eller en Berry Margarita. Det är bara din fantasi som sätter gränserna.

LÄS OCKSÅ: Hugo – recept på drink med prosecco och flädersaft

Sockerlag med citron

Sockerlag smaksatt med citron ger härlig syrlighet i drinken. Foto: Oxana Denezhkina / ©nolonely - stock.adobe.com

Tillsätt pressad juice från en citron för en sockerlag som är perfekt i syrliga klassiker som Tom Collins och Gin Fizz.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!