Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Sangria med prosecco och jordgubbar – enkelt recept

Foto: Adobe Stock

Det finns ungefär lika många varianter av klassiska rödvinsbålen sangria som det finns spanjorer i Spanien. Här är ett väldigt enkelt recept på vit och bubblande sangria med prosecco, jordgubbar och citron. 

Perfekt sommardrink som du gör i kanna eller karaff till festen eller solstolen.  

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Ingredienser – Sangria med prosecco

Cirka 6-8 jordgubbar

1 citron eller lime 

1 kiwi

1 flaska prosecco eller cava om du hellre vill 

Färsk mynta

Is

Fruktsoda, Sprite eller 7Up

Eventuellt lite lite socker

LÄS OCKSÅ: Röd sangria – klassikt recept

Så gör du:

1. Dela de rensade och sköljda jordgubbarna i skivor. 

2. Skala kiwin. Skär citronen/limen och kiwin i tunna skivor.

3. Lägg citron, jordgubbar, kiwi och önskad mängd myntablad i en karaff eller kanna. Fyll eventuellt på med lite socker och muddla ordentligt (socker kan uteslutas). 

4. Fyll upp med mousserande vin och is. Rör om försiktigt. 

5. Njut!