Foto: Shuttertsock

Så enkelt gör du Aperol spritz med rosa bubbel

Aperol Spritz är en oerhört populär och bittersöt drink med italienska förtecken – särskilt under de varma månaderna. Vanligtvis görs den på Aperol, sodavatten och prosecco. Men här är ett recept på en variant som om möjligt är ännu mer somrig, då vi bytt ut vanligt bubbel mot bärigt mousserande rosévin som passar fint med Aperol. Supergott!

Ingredienser (1 drink):

9 cl mousserande rosévin 

6 cl Aperol

En skvätt sodavatten

is

Till garnering: 

En apelsinklyfta eller tunna skivor av skalet (zest)

Så gör du en Aperol Spritz med rosébubbel

1. Fyll ett glas med is, gärna ett traditionellt vinglas. 

2. Häll i ditt rosébubbel, aperol och sodavatten. Rör om försiktigt. 

3. Garnera med en apelsinskiva. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!