EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Så enkelt gör du Aperol spritz med rosa bubbel

Foto: Shuttertsock

Aperol Spritz är en oerhört populär och bittersöt drink med italienska förtecken – särskilt under de varma månaderna. Vanligtvis görs den på Aperol, sodavatten och prosecco. Men här är ett recept på en variant som om möjligt är ännu mer somrig, då vi bytt ut vanligt bubbel mot mousserande rosévin. Supergott!

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Ingredienser (1 drink):

9 cl mousserande rosévin 

TIPS: Här hittar du bästa rosébubblet enligt experten

6 cl Aperol

3 cl sodavatten

is

Till garnering: 

En apelsinklyfta eller tunna skivor av skalet (zest)

Så gör du en Aperol Spritz med rosébubbel

1. Fyll ett glas med is, gärna ett traditionellt vinglas. 

2. Häll i ditt rosébubbel, aperol och sodavatten. Rör om försiktigt. 

3. Garnera med en apelsinskiva.