Rossini – recept på drink med prosecco & jordgubbar

Foto: Adobe Stock

Drinkar med prosecco eller annat mousserande är mycket populärt. Här är ett recept på Rossini, en solig variant på en bubbeldrink som är släkt med Bellini

Rossini gör du snabbt på prosecco och jordgubbar och fungerar även utmärkt som fördrink och välkomstdrink till festen. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Ingredienser – Rossini (2 drinkar)

Cirka 8 jordgubbar

Prosecco (eller anat mousserande)

0,5 tsk socker

Citronsaft

LÄS OCKSÅ: Hugo – recept på drink md prosecco och flädersaft 

Så här gör du: 

1. Ta fram två iskalla champagneglas. Lägg därefter 3 rensade och fräscha jordgubbar i varje glas.

2. Fyll på med önskad mängd socker och saft från en citron. 

3. Muddla jordgubbar, citronsaft och socker till en puréliknande konsistens (man kan också använda en mixer innan man häller purén i glaset.)

4. Fyll på med prosecco eller annat bubbel. Rör om försiktigt. 

5. Dela de kvarvarande jordgubbarna i skivor och dekorera glaskanten. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 86 000 andra - läs Allt om Vin! Se erbjudande!