Foto: Adobe Stock

Rabarberbubbel - drinkar med rabarber & prosecco

Rabarber är underbart gott och hör sommaren till. 

Här har vi ”kokat ihop” 3 olika varianter på rabarberbubbel – det vill säga recept på drinkar med mousserande vin och rabarber. 

I två av recepten gör du enkelt din egen rabarberkompott. Det tredje är ett snabbrecept som du gör på under minuten med färdig rabarbersaft och citron. 

LÄS OCKSÅ: Sangria – klassiskt recept 

Rabarberbellini (cirka 3-4 glas)

Ingredienser:

Cirka 300 g rabarber i bitar

1 knapp dl vatten

1,5-2 dl socker

3/4 av en vaniljstång

Mousserande vin som prosecco, cava, crémant eller champagne

Så gör du: Skär rabarbern i mindre bitar. Koka upp med socker, vatten, vaniljfrön och stång. Låt sjuda i 10-15 minuter. Mixa till en puré och låt svalna. Fördela sedan några matskedar i varje glas och fyll på med mousserande vin (rör eventuellt om).

Rabarberdrink med hemmagjord lag

Ingredienser:

Cirka 200-300 g rabarber i bitar

1,5 dl vatten

1,5-2 dl socker

3/4 av en vaniljstång

Citron

Mousserande vin som prosecco, cava, crémant eller champagne

Så gör du: Skär rabarbern i mindre bitar. Koka upp med socker, vatten, vaniljfrön och stång. Låt sjuda i knappa 10 minuter. Sila av och tillsätt ett par centiliter citronjuice från en färsk citron. Låt svalna och fyll cirka 6-8 cl rabarberlag i till exempel champagneglas. Toppa med önskad mängd bubbel.

Rabarberbubbel – snabbrecept

Ingredienser:

3-4 cl koncentrerad rabarbersaft

1,5 cl saft från citron

Mousserande vin som prosecco, cava, crémant eller champagne

Så gör du: Häll rabarbersaft och citronsaft i ett champagneglas. Fyll på med önskad mängd mousserande vin. 

Garnering: 

Samtliga drinkar kan garneras med till exempel skivor av citron och jordgubbar.