Prova Michelada - recept på mexikansk öldrink

Ljusa mexikanska ölsorter är vanligast i Michelada. För en kraftigare version, välj mörkt öl.

Foto: Adobe Stock

1 av 2: Ljusa mexikanska ölsorter är vanligast i Michelada. För en kraftigare version, välj mörkt öl.

2 av 2

Tillhör du dem som älskar Bloody Mary? Då ska du absolut våga prova den mexikanska cocktailtrenden med ljus öl och tomatjuice som bas. Drinken finns i otaliga versioner, somliga starkare än andra. Vår version är lagom kryddig men den vågade kan med fördel experimentera med stark chilisås. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Ingredienser - Michelada (1 drink)

1 dl tomatjuice (gärna clamato, tomat- och musseljuice)

1 msk färskpressad limejuice

1 tsk sellerisalt

1 tsk worcestershiresås

1 tsk tabasco

1 flaska 33 cl ljus mexikansk öl av valfri sort 

salt

ev chilipulver 

limeklyfta

is

Serveringstips

Dekorera gärna din Michelada med till exempel chili, jordnötter, gurka, räkor eller annat. Servera så kall som möjligt, snåla inte med isen.

LÄS OCKSÅ: Het drink med chili - här är receptet

Så här gör du: 

1. Klassiskt är att servera med saltkant, så gnid en klyfta runt kanten på ett ölglas och doppa det i ett fat med salt. Blanda chilipulver i saltet om du vill för extra effekt. 

2. Blanda alla ingredienser förutom ölen och tillsätt is. 

3. Häll sist på ölen. Byt ut mot mörk mexikansk öl för en kraftigare version. Dekorera om du vill och servera med sugrör. 

LÄS OCKSÅ: Bloody Mary - klassiskt recept  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer