Proffset tipsar: Hemligheten bakom en lyckad cocktail

Gin & tonic, Aperol spritz eller Whiskey sour.

Med rätt råvaror, genomtänkt garnering och läckra detaljer har du alla chanser att göra succé med dina drinkar på festen. 

Här är bartenderns hemliga knep. 

David Kringlund är brand manager och bartender på Nigab och brinner för att hålla cocktailkonstens fana högt. Här är hans 4 proffstips när du blandar drinkar hemma:

1. Kvalitet på råvarorna

Välj till exempel färskpressad juice om det är så det står i receptet.

2. Lägg tid på isen

Isen är en viktig ingrediens, det är viktigt att den är kall och torr, annars kan drinken bli för varm eller blaskig. Krossad is kyler snabbare än iskuber men den smälter också snabbare.  Var generös med isen!

3. Garnering höjer upplevelsen

Garneringen förgyller cocktailupplevelsen. Bär är tacksamt, som blåbär, hallon, jordgubbar, körsbär, hjortron. Lime och citron funkar oftast!

4. Våga prova annorlunda kryddor

Mynta är oftast det givna men våga prova muskot, kanel, peppar, ingefära – bara din fantasi sätter gränsen! 

LÄS OCKSÅ: Bartendern: Undvik de mest vanliga misstagen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!