Foto: Adobe Stock

Paloma – recept på fräsch drink med grapefrukt

Här är ett enkelt och gott recept på tequiladrinken Paloma. Den är förmodligen Mexikos mest populära cocktail, vilket man kan förstå då den både är fräsch och enkel att göra. Det finns i dag tusentals olika sätt att göra den på. Men traditionellt används ofta tequila, lime och någon slags grapefruktläsk. Men minst lika vanlig är i stället varianten med färsk juice från grapefrukt som vi använder här. Välj själv om du vill bygga drinken direkt i glaset eller om du vill skaka och sila.

Ingredienser – Paloma

4-5 cl tequila 

Limejuice från en halv lime

7-8 cl färsk grapefruktjuice

Is

1,5 cl sockerlag (eller agavesirap)

Sodavatten (alternativt passande smaksatt mineralvatten)

Garnering: 

Salt och en skiva grapefrukt

LÄS OCKSÅ: Sockerlag – enkelt recept

LÄS OCKSÅ: Margarita – recept på klassisk tequiladrink 

Så här gör du:

Häll lite salt på en tallrik. Fukta sedan kanterna på ditt glas i lite juice från grapefrukt och doppa försiktigt glaset i lite salt.

Alternativ 1 – skaka: Häll alla ingredienser förutom sodavatten i en shaker tillsammans med några isbitar. Skaka tills shakern är iskall. Sila sedan upp i ett glas med is. Toppa med önskad mängd sodavatten. Garnera med en skiva grapefrukt alternativt en tunn skiva av skalet.    

Alternativ 2 – blanda direkt i glaset: Häll i limejuice, tequila, sockerlag och juice i ett glas. Lägg i några isbitar och rör om. Fyll på med önskad mängd sodavatten, beroende på hur starkt du vill ha det. Garnera med en skiva grapefrukt alternativt en tunn skiva av skalet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Lär dig mer om vin - just nu 4 nr för endast 169 kr. Köp nu!