Foto: Adobe Stock

Mimosa – enkelt recept på klassisk champagnedrink

Mimosa är en riktigt klassiker bland drinkar, och sägs vara skapad på 1920-talet i Paris. Då med färskpressad apelsinjuice och champagne. Här är ett enkelt recept som du gör på nolltid men som både svalkar och ger ett fetsligt resultat. Vill du så kan du byta ut champagne mot annat bubbel som cava eller prosecco till exempel.

Ingredienser – Mimosa (2 drinkar)

8 cl färskpressad apelsinjuice (kall)

8 cl champagne eller annat mousserande

Apelsin (för garnering)

LÄS OCKSÅ: Bellini -recept på klassisk bubbeldrink 

Så här gör du: 

1. Häll bubblet i glasen och fyll på till hälften. 

2. Toppa med apelsinjuicen och servera med en apelsinskiva. Klart!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Ladda ned Allt om Vins app och låt experterna guida dig Se erbjudande!