Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Mimosa – enkelt recept på klassisk champagnedrink

Foto: Adobe Stock

Mimosa är en riktigt klassiker bland drinkar, och sägs vara skapad på 1920-talet i Paris. Då med färskpressad apelsinjuice och champagne. Här är ett enkelt recept som du gör på nolltid men som både svalkar och ger ett fetsligt resultat. Vill du så kan du byta ut champagne mot annat bubbel som cava eller prosecco till exempel.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Ingredienser – Mimosa (2 drinkar)

8 cl färskpressad apelsinjuice (kall)

8 cl champagne eller annat mousserande

Apelsin (för garnering)

LÄS OCKSÅ: Bellini -recept på klassisk bubbeldrink

Så här gör du: 

1. Häll bubblet i glasen och fyll på till hälften. 

2. Toppa med apelsinjuicen och servera med en apelsinskiva. Klart!