Foto: WavebreakMediaMicro - stock.adobe.com

Här är Sveriges mest populära sommardrink

Vilken drink blandade du helst i somras?

Vi vet i vilket fall vilken cocktail svenska folket föredrar i solen. 

Allt om Vin kan nu presentera en undersökning som visar vilken som är Sveriges mest populära sommardrink. 

Christofer Bernestål

Vi har precis lämnat sommaren bakom oss. Men som tur är kommer det en ny redan nästa år, fylld av lata dagar, sol och goda cocktails. 

Vilken drink som är din favorit vet du bäst själv. Men vi vet vilken cocktail som flest föredrar, vilken sommardrink som är Sveriges mest populära helt enkelt. 

Nyligen avslutades nämligen Allt om Vin en undersökning där över 4000 personer svarat på frågan vilken som är den bästa sommardrinken. Och vi kan nu avslöja att det är en riktig klassiker som står som vinnare. 

Klassisk GT med citron. Foto: maxandrew - stock.adobe.com

I toppen hittar vi favoriten gin och tonic med 25 procent av rösterna. Förvånande? Kanske inte, med tanke på det enkla receptet och möjligheterna att göra egna varianter. 

Vet du inte hur man gör en GT så hittar du receptet här.    

Några ynka procentenheter efter, på plats nummer två, hittar vi en annan klassiker där basen är rom, mynta, lime och socker. Vi pratar så klart om mojiton. 

Mojito är en klassiker.

Trea på listan är de senaste årens raket, den oerhört populära drinken Aperol spritz, som skrapade ihop 17 procent av rösterna. 

Foto: Adobe Stock

Här är topp 10-listan över Sveriges mest populära sommardrinkar:

Självklart hittar du alla recept på Allt om Vins drinksida. 

1. GT

2. Mojito

3. Aperol spritz

4. Strawberry daiquiri

5. Frozen Margerita

6. Hugo

7. Isbjörn

8. Tom Collins

9. Bellini

10. Negroni

 

Deltagarna som röstade fick svara på vilken drink som var den bästa sommardrinken. De hade 12 alternativ, och dessa var: Tom Collins, Strawberry daiquiri, Isbjörn, Sex on the beach, Gin and tonic, Bellini, Negroni, Hugo, Tinto verano, Frozen margerita, Mojito och Aperol spritz.