Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa vin i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Här är de 10 mest populära drinkarna på Tiktok

Att blanda drinkar och cocktails är en av de hetaste trenderna för sommaren 2021. Det går att se i den populära appen Tiktok – där drinkrecept nu delas mer än någonsin. 

Här är listan på de tio mest populära Tiktok-drinkarna just nu. 

Sommarsäsongen är här och intresset för att blanda fruktiga, svalkande sommardrinkar är stort. Tittar man på den populära sociala plattformen Tiktok är trenden tydlig; här cirkulerar mängder av både klassiska och moderna drinkrecept dagligen. 

Sajten Brewsmartly.com har letat fram de mest populära drinkarna på Tiktok genom att titta på hur många gånger hashtags förekommer. Här är listan på drinkarna som det snackas mest om inför sommaren 2021. Kanske finns din cocktailfavorit med?

1. Margarita 

361 miljoner hashtags på Tiktok

Foto: Adobe Stock

Margarita är en älskad klassiker. Originalet består av tequila, cointreau och lime – men det finns också många varianter med moderna inslag som trendar. Tillsätt exempelvis rabarbersockerlag till din margarita och du får en fruktig sommardrink.

Här hittar du vårt recept på margarita  

2. Jungle Juice 

232.3 miljoner hashtags på Tiktok

Jungle juice är en festlig dryck som de flesta kanske mer känner igen som bål. Här blandas gin eller vodka med fruktjuice, läsk och färsk frukt. Blanda din jungle juice i en stor karaff eller skål – perfekt för den stora sommarfesten. 

3. Mojito

218.1 miljoner hashtags på Tiktok

En läskande mojito är den perfekta drinken en solig sommardag. Klassikern från Kuba består av rom, lime, mynta och socker – men det är en utmärkt idé att tillsätta antingen hallon eller jordgubbar för att tvista till din drink.  

Här hittar du vårt recept på mojito

4. Mimosa

210.7 miljoner hashtags på Tiktok

Foto: Adobe Stock

Det är nog många som förknippar Mimosa med brunchmat och lyxig helgfrukost. I den här drinken blandas mousserande vin med fruktig juice och den passar därför bra till just frukost– och brunchrätter. 

Här hittar du vårt recept på Mimosa  

5. Pina Colada

73.8 miljoner hashtags på Tiktok

Foto: chiyacat - stock.adobe.com / 8507629

En Pina Colada består av rom, kokosmjölk och ananas och är den ultimata drinken till soliga semesterdagar på stranden. Kom ihåg att fylla upp ditt glas med ordentligt med is för en maximalt svalkande känsla. 

Här hittar du vårt recept på pina colada  

6. Sangria

68 miljoner hashtags på Tiktok

Foto: OKSANA BRATANOVA / Oksana Bratanova

Det finns oändligt med varianter på sangria, och här gäller det att hitta sin favorit. Kanske vill du ha din sangria gjord på cava och jordgubbar – eller föredrar du den klassiska varianten med rött vin och apelsin?

Här hittar du vårt recept på sangria  

7. Tequila Sunrise

28.8 miljoner hashtags på Tiktok

En tequila sunrise blandar du enkelt ihop med tequila, apelsinjuice och grenadine. Glöm inte att hälla i grenadinen långsamt – på så sätt får du till fina skiftningar i drinken som påminner om en soluppgång.  

8. Daiquiri

21.3 miljoner hashtags på Tiktok

Originalet består av rom, lime, is och socker – men här finns oändliga möjligheter för att tvista till det rejält. Mixa din daiquiri med frysta bär och plötsligt har du en frozen daiquiri som påminner om isglass. 

Här hittar du vårt recept på daiquiri  

9. Moscow Mule

20.3 miljoner hashtags på Tiktok

Den här svalkande vodkadrinken som får smak från lime och ginger beer är en populär sommardrink. I originalet ska den serveras i kopparbägare – men det går självklart lika bra att servera den i valfritt drinkglas. 

Här hittar du vårt recept på Moscow mule 

10. Espresso Martini

12 miljoner hashtags på Tiktok

Foto: FESENKO MAKSYM / FESENKO - STOCK.ADOBE.COM 168096279

Den här uppiggande kaffedrinken passar bra att servera efter en god middag. Espresso, Kahlua och vodka gifter sig fint tillsammans och kommer göra dig både pigg och belåten. 

Här hittar du vårt recept på Espresso martini  

 

Källa: Brewsmartly.com